Читај ми!

Vladimir Arsenijević

Gost Kluba 2 je književnik i predsednik Udruženja Krokodil Vladimir Arsenijević a govorimo o „Duhovima”, poslednjoj knjizi iz njegove tetralogije „Cloaca Maxima”

 Kako je tekla radnja na projektu „Cloaca Maxima” i da li je ideja o stvaranju četvoroknjižja nastala i pre objavljivanja prve knjige čiji nam je naziv dobro znan ‒ „U potpalublju”, biće prvo pitanje koje ćemo postaviti našem gostu Vladimiru Arsenijeviću. Nedavno je objavljena i četvrta knjiga ‒„Duhovi”, koja je je datovana na leto 2020, kada počinje pandemija kovida, a polazna osnova za njeno pisanje jeste smrt majke. Podsećamo i na prethodne dve knjige ‒ „Ti i ja Anđela" i „Ka granici". 
Vladimir Arsenijević je svojom prvom knjigom „U potpalublju” postao i prvi laureat najprestižnije književne nagrade ‒ Ninove nagrade s debitantskim delom. Od tada čvrstim korakom ide kroz svet književnosti. Koristeći tehniku pripovedanja on najpouzdanijim književnim sredstvom već trideset godina aktualizuje stvarnost. Mislio je da će pišući četvrtu knjigu već s distance moći da gleda na prethodno vreme, da „iz jedne bolje budućnosti” o svemu govori. Nažalost, nije mu se dalo.
Autor i urednik je Meliha Pravdić.

 

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу