Читај ми!

Vuk Vidor

Gost emisije je Vuk Vidor.

Povod za razgovor sa Vukom Vidorom je njegova knjiga autorskih fotografija Weird World, koju je nedavno objavila izdavačka kuća Mascom.

Reč je o analognim fotografijama koje je Vidor tokom godina sakupljao i objedinio u ovu autentičnu vizuelnu knjigu u kojoj preispituje stvarnost savremenog trenutka i digitalno filtriranih veštačkih slika, prizora sveta i ljudi u njemu.

Sa Vukom Vidorom razgovaraćemo i o statusu umetnosti i kulture u srpskom društvu, provokaciji u umetnosti, muzici, izložbi Vladimira Veličkovića koja je ove sedmice otvorena u Muzeju grada Beograda...

Od kulturnih događaja nedelje izdvajamo i premijeru predstave Vatre u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, otvaranje izložbe Arhikultura Borisa Podreke u Muzeju primenjene umetnosti i koncert Simfonijskog orkestra i Hora RTS-a u Kolarčevoj zadužbini.

Govorićemo i o filmu Usekovanje koji ove sedmice ulazi u naše bioskope, kao i o romanu Nije svima isto na ovom svetu, čiji je autor francuski pisac Žan-Pol Diboa.

Emisiju priprema i vodi Sara Arsenović.

 

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
Pitanje :
У Темерину отворено највеће товилиште кечига у Србији
Dr Protic
Сутра се широм Србије обележава Међународни дан џеза
Savet koji moze da pomogne
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут