Читај ми!

Ekološki magazin

Mobilni telefon i Vinčanska kultura

Metali se recikliraju zauvek, aluminijumske konzerve su večne. U našim telefonima, računarima, u svakoj telekomunikacionoj napravi koju koristimo - nalaze se čestice bakra topljenog u Vinči pre sedam hiljada godina. Zato je poruka Recen Fondacije: Svaka limenka se računa.

Organizacija Animal Rescue Srbija iz opasnih situacija spasava životinje, a kad treba - i ljude. Svaki spasilac je dobro obučen, što zahteva i lične sposobnosti i vreme. Ovo rade volonterski, a od nekih drugih poslova zarađuju za život. Tako se došlo do problema da trenutno nijedan spasilac nije dostupan 24 sata, a u opasnim situacijama minuti mogu da budu presudni. Zbog toga je potrebna profesionalizacija - tim ljudi koji bi bio plaćen i u svakom momentu spreman. Čućete Aleksandra Gavrića.

Strukovno Udruženje Sigurne staze iz Bora dizajniralo je prvu GIS (geografski informacioni sistemi) platformu za bicikliste: www.bicibor.rs, jedinstvenu u Srbiji. Cilj je unapređenje bezbednosti saobraćaja, životne sredine i pristupačnosti saobraćajne infrastrukture za sve učesnike u saobraćaju, posebno za decu, bicikliste, osobe sa invaliditetom i starije osobe. O tome govori Igor Velić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.    

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво