Dnevni magazin kulture

Iz sadržaja emisije:

U Kikindi je održan 39. Simpozijum skulptura u terakoti „Terra" uz učešće šest stvaralaca iz celog sveta. Do kraja jula oni su stvarali skulpture od gline - materijala autentičnog za banatsku ravnicu, a mi ćemo čuti utiske jednog od učesnika, amerikanca Marka Lutolda, profesora umetničkih akademija u Šangaju i Njujorku, kao i domaćeg umetnika Branislava Nikolića.

Saznajemo imena laureata nagrade „Stražilovo" za najbolje pesničke knjige objavljene u „Brankovom kolu" ove godine. Donosimo i priču o oživljavanju kragujevačkog izdavaštva, koja je potkrepljena brojkom od 32 nova naslova u proteklih godinu dana iza koje, kao izdavač, stoji Ustanova kulture ,,Koraci". U likovnoj kritici osvrnućemo se na izložbu „Refleksije našeg vremena: Akvizicije Muzeja savremene umetnosti 1993-2019."

Emisiju uređuje i vodi Ranko Stojilović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије