Ekološki magazin

Lokalno delovanje - globalno spasavanje

Hrvatska novinarka Iva Anzulović veruje u snagu regionalnog povezivanja istomišljenika. Prvi put je boravila u Beogradu samo da bi dala podršku ekološkom protestu. Nosila je majicu sa natpisom „Maruškina kći", odajući tako počast svojoj majci koja ju je kao devojčicu naučila da ne šutne životinju, da ne baca đubre tamo gde mu nije mesto i da poštuje prirodu. Šira javnost je za nju čula kada je kofom fekalija zalila vrata Vlade Hrvatske.

Na svetskim takmičenjima iz ekologije za decu, odrasli u publici ćute i slušaju, a sklizne im i poneka suza. Dečji uvidi u probleme Planete su precizni, lišeni razumevanja za pohlepu i profit. Poslednjih godina učenici Marine Drndarski, nastavnice biologije u OŠ „Drinka Pavlović" u Beogradu, sa takvih manifestacija redovno donose zlatne medalje. Sa Marinom, koja je gošća emisije, pričaćemo i o tome šta znači logo Nacionalne geografije koji njeni udžbenici imaju.

Na obali Tise naspram Sente seče se šuma klonske topole na više od osam hektara. Mreža „Pošumimo Vojvodinu" pokrenula je inicijativu kod pokrajinskih institucija da se novo pošumljavanje izvrši autohtonim, dugoživećim vrstama. Sečom šume uništen je prostor kupališta, a građani su osnovali pokret „Odbranimo našu okolinu." Čućete Minu Delić.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević.  

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке