„Goropadne lale protiv zemljane arhitekture"

Dokumentarni program

Udruženje „Klub finih zanata" iz Mošorina već deset godina bavi se obnovom kuća od zemlje i obukom i edukacijom na polju zemljane arhitekture. Prošle godine Udruženje KFZ bilo je domaćin prve Balkan Earth  konferencije, kao i trećeg putujućeg Regio Earth festivala, koji su okupili preko 50 univerzitetskih profesora, arhitekata i umetnika i više od 100 učesnika iz 32 zemlje sveta. Ove godine, na inicijativu dece iz lokalnog zabavišta, članovi Udruženja KFZ su osmislili LALA festival, koji, osim radionica za decu i odrasle, ima i veliki broj događaja otvorenih za opštu javnost.

Nakon situacije sa virusom Kovid 19 koju smo svi preživeli prethodnih meseci, organizatori su smatrali da festival treba da bude održan i da donese radost i osećaj zajedništva svima koji u njemu učestvuju, poštujući sve propisane mere zaštite i distance.

Nažalost, početkom juna meseca, Facebook korisnik koji se predstavlja kao „Zadužbine Mošorin civilni sektor" (ili sa promenjenim imenima: „NVO civilni sektor", „Đorđe Šorošević NVO") objavljuje veoma uvredljive neistine i aluzije na račun LALA festivala, potpuno izvrćući sve što je napisano, izmišljajući dolazak „Žena u crnom", koje nemaju nikakve veze sa Festivalom, stvarajući razdor i netrpeljivost u zajednici, a narušavajući kako Udruženja KFZ, tako i ugled zadužbine iza čijeg imena se krije.

U reportaži „Goropadne lale protiv zemljane arhitekture" čućete više o ovim nemilim događajima, kao i o sadržaju Festivala i ljudima koji su ga pokrenuli, u radioničarskoj atmosferi sa lica mesta.

Autor emisije: Marija Krstić

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво