Digitalne ikone

U današnjem izdanju emisije Digitalne ikone razgovaramo sa Katarinom Petrović (1986, Niš), ovogodišnjom dobitnicom Nagrade „Mangelos", umetnicom u čijem stvaralaštvu se prepliću umetnost, nauka i tehnologija.

Katarina Petrović živi i radi u Holandiji, istražuje procese stvaranja i pojam generativnosti, u radu koristi medije kao što su tekst, jezik, zvuk i kod. Završila je master studije na departmanu ArtScience Kraljevskog konzervatorijuma i Kraljevske akademije umetnosti u Hagu, kao i osnovne i master studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na Odseku za slikarstvo. Usavršavala se i izlagala u brojnim evropskim gradovima, a koinicijatorka je i platforme ArtScience Forum.

Tokom leta je kratko bila u Beogradu i tada smo razgovarale o prestižnom priznanju koje nosi ime Dimitrija Bašičevića Mangelosa, istoričara umetnosti i rodonačelnika konceptualne umetničke prakse na prostoru bivše Jugoslavije. Razgovarali smo o digitalnim tehnologijama i stvaralaštvu, Katarininom radu i istraživanjima, generativnoj umetnosti, softverima i Jupiterovim radio-signalima...

Urednik i voditelj: Tamara Vučenović

Naslovna fotografija: Tamara Vučenović i Katarina Petrović 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво