Beskrajni plavi krug

O dijaspori

U Londonu je proteklog vikenda održana dvodnevna Konferencija o metodama predavanja srpskog jezika u dijaspori, kao i interaktivna radionica koju su vodili predstavnici Radne grupe za srpski jezik u Velikoj Britaniji i predstavnici „Azbukuma" iz Novog Sada. Bili su prisutni gotovo svi nastavnici i predavači srpskog jezika u Velikoj Britaniji. Kako je protekla ova značajna konferencija, govriće Nataša Kočiš iz Srpskog siti kluba u Londonu i Mirjana Jovanović Lazić, profesorka srpskog jezika, koja predaje našoj deci u Velikoj Britaniji.

U Frankfurtu je u toku Međunarodni sajam knjiga, na kojem će se predstaviti i pisci dijaspore. Udruženje pisaca „Sedmica Frankfurt" sutra i prekosutra organizuje Književni salon na kojem će nastupiti preko 30 pisaca iz matice i rasejanja. O ovom salonu govoriće književnik Ljubiša Simić, član Frankfurtske „Sedmice".

Na kraju emisije, čućemo kako je Keti Fenslou, iz Humanitarne organizacije „Naši Srbi" iz Čikaga, pomogla da Manastir Gračanica reši problem snabdevanja vodom.

Urednik i voditelj je Veljko Žujović.

Бескрајни плави круг

Autor:
Група аутора

Последња седмична емисија из циклуса СВЕТСКА СЦЕНА И СУСЕДНЕ КУЛТУРЕ посвећена је нашој дијаспори и струјањима између ње и матичне културе у Србији. [ детаљније ]

Коментари

A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
A ko je
Мистерија решена: Старија је кокошка!
Pitanje :
У Темерину отворено највеће товилиште кечига у Србији
Dr Protic
Сутра се широм Србије обележава Међународни дан џеза
Savet koji moze da pomogne
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут