Premijera

Drama - Milorad Pavić: Krevet za troje

U različitim hermetičkim tradicijama Lilit je oličenje žene posebnog kova. U astrologiji - ona je oznaka za alternativnu sudbinu čoveka. U grčkoj mitologiji - Lilit ima dvojnicu u Empuzi. Prema jevrejskoj tradiciji - Lilit je prva žena Adamova.

Pošto je između nje i Adama došlo do neslaganja zbog neravnopravnosti (u postelji naročito), Lilit ga je napustila. Bog je poslao tri anđela da Lilit vrate Adamu, koji je mnogo tugovao za njom. Anđeli su zapretili Lilit da će, ako se ne vrati mužu, njena deca, koliko god ih bude, biti pobijena. Lilit se oglušila o ovaj nalog i živela je s bogom podzemlja Belijaalom, a posle njega imala je i druge ljubavnike, a njena deca su stradala. Možda je u mitu o Atlantiđanima ostao trag priče o iščezloj deci Lilit i Adama. U svakom slučaju, čovečanstvo je stvoreno tek preko Adamovog potomstva iz drugog braka, iz braka sa Evom. Između Lilit i Eve postojala je ljubomora kosmičkih razmera. Ovo je tema farse koja je svoju inscenaciju do sada imala samo u Moskvi.

Uloge tumače: Jasmina Avramović (Lilit - Empuza), Irfan Mensur (Adam), Vesna Stanković (Eva), Dubravko Jovanović (Snglf), Radoslav Milenković (Major Bejli), Miljana Marić (Prva devojčica), Nina Lazarević (Druga devojčica), Zoran Đorđević (Sluga Pjotr, Stariji policajac i Anubis), Ivan Pantović (Mlađi policajac, Pisar Tot) i Dušica Mijatović (Narator)

Radio-adaptacija: Vladimir B. Popović
Lektor: Olga Babić
Muzički saradnik: Jelena Jež
Ton majstor: Dejan Ivanović
Reditelj: Milan Jelić
Urednik serije: Vladimir B. Popović

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво