Читај ми!

Rast ili normalizacija cena svinjskog mesa?

Otkupna cena tovljenika je nedavno sa 160 dinara skočila na oko 230 dinara po kilogramu. Kao glavni razlog navodi se nedavna zabrana uvoza svinjskog mesa, što je izazvalo talas promena na domaćem tržištu. Proizvođači pozdravljaju ovu meru kao korak ka zaštiti domaće proizvodnje, a potrošače brine moguće dodatno poskupljenje svinjskog mesa tokom letnjih meseci. O aktuelnom stanju na tržištu mesa, razgovaramo sa agroekonomistom, Žarkom Galetinom.

Sa dolaskom toplijih dana, sve češće čujemo vesti i vidimo snimke zmija u parkovima, dvorištima, pa čak i na ulicama naših gradova. Mnoge građane ovakvi prizori uznemire, a neki se pitaju – da li su zmije opasne i šta treba da radimo ako na neku naiđemo? Kako da zaštitimo i sebe i zmije. Naš sagovornik je Vladica Stanković, iz Udruženja za zaštitu gmizavaca i životne sredine Poskok Srbija.

Gradski bazeni u Čačku, prošlog petka otvoreni su za novu kupališnu sezonu. Jedan od tradicionalnih i veoma popularnih sadržaja tokom kupališne sezone je i škola plivanja. Planirano je da prva smena škole plivanja startuje krajem juna. Pripremila Slađana Miletić. Proteklog vikenda kupališna sezona je počela i na otvorenim bazenima Sportsko rekreativnog centra 11 April na Novom Beogradu i trajaće do kraja avgusta. O tome Marina Jovanović iz Sportskog centra Novi Beograd.

Goran Stupar će nam najaviti programe koje pripremaju za predstojeće dane u Evrpskoj kući u Beogradu.

Kancelarija za mlade u Leskovcu već 10 godina u okviru programa "Aktiviraj se" organizuje konkurs za omladinske projekte. O tome kakvo je intersovanje mladih i o kojim projektima je reč Danijela Kocić je razgovarala sa Aleksandrom Stojanovićem,kordinatorom kancelarije za mlade Leskovac.

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

Ухвати дан Ухвати дан

Autor:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1!   Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте.  [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом