Читај ми!

Zašto je važna dobra izolacija zgrada?

Istraživanja pokazuju da 85 odsto stambenih zgrada ne zadovoljava uslove energetske efikasnosti, pre svega, zbog loše izolacije i stolarije. Dobra izolacija je uz to i pitanje bezbednosti zgrade u kojoj živimo. Nedavne nepogode su nas na to upravo podsetile, kada je zabeleženo nekoliko požara. Šta je kvalitetna izolacija, ima li Srbija kapacitet da isprati najnovije standarde i koliko je to važno imajući u vidu šta nam sve donose klimatske promene? O svemu tome razgovaraćemo sa predsednikom Udruženja proizvođača mineralne vune, Dušanom Korunoskim i stručnjakom za energetsku efikasnost Vladom Bezbradicom, mašinskim inženjerom.

Beloglavi sup je nekada bila široko rasprostranjena vrsta, a sada ima gnezdeće parove samo u jugozapadnom delu Srbije. Nedavno je ovaj lešinar primećen i na Staroj planini. Nakon tog saznanja stručnjaci Društva za zaštitu ptica prstenovali su dva beloglava supa GPS transmiterima. Ono što začuđuje je da je prstenovanje obavljeno u Bugarskoj, jer domaći propisi onemogućavaju da se to uradi u Srbiji. To je povod za razgovor sa Slobodanom Markovićem, ornitologom iz Niša.

Veliki broj porodičnih firmi pokrenut je u Srbiji, 90-tih godina. Došlo je vreme za smenu generacija i zainteresovalo nas je da li se tradicija nastavlja. U Magazinu beležimo nekoliko primera solidnih firmi koje su opstale i nastavile poslovanje na čelu sa predstavnicima nove generacije.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво