Читај ми!

Nijedno dete ne sme da bude gladno!

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku prošle godine je razvedeno skoro 10 hiljada brakova. Više od polovine su zajednice sa decom , koja su najčešće dodeljena majci. Tek svaki treći roditelj, čija je to obaveza, plaća alimentaciju. U skupštinsku proceduru uskoro bi trebalo da uđe Zakon o alimentacionom fondu, pa bi taj problem mogao biti ublažen. Tim povodom sagovornica nam je predsednica Udruženja samohranih roditelja, Vera Totić.

O najnovijoj kampanji UNICEF-a, "Nijedno dete ne sme da bude gladno", razgovaraćemo sa Vesnom Savić Đukić.

U Srbiji je u toku uvodjenje novog sistema za merenje gama zračenja, a o spremnosti naše zemlje za odgovor na vanredne događaje razgovaralo se i na konferenciji "Nuklearna sigurnost danas". Više informacija saznaćemo od Vedrane Vuletić iz Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije .

Naša zemlja nedavno je postala član Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju, čime je potvrđena naša dobra pozicija kad je reč o ulaganju u istraživanje i razvoj ove oblasti. Koliko će ovo članstvo doprineti još bržem razvoju ove naučne discipline i na kakvu konkretnu korist u perspektivi možemo da računamo? Sagovornica nam je istraživač u Institutu za veštačku inteligenciju, dr Branka Rakić.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено