Читај ми!

Svetsko prvenstvo u fudbalu, Katar 2022.

"Nisam neko ko će sesti u avion, otići negde, pa poslati saopštenje. Nisam taj čovek. Smatram sebe vrlo odgovornim. Zato sam ovde. Zato sam i sazvao ovu konferenciju za medije." Ovim rečima započeo je današnji sastanak Dragana Stojkovića sa predstavnicima sedme sile u kući fudbala u Staroj Pazovi. Pokušao je selektor Srbije da nađe opravdanje za loše izdanje svojih izabranika i još lošiji rezultat koji je doveo do ispadanja orlova iz daljeg takmičenja. Koliko je u tome uspeo- poslušajte sami u još jednoj, s šesnaestoj po redu specijalizovanoj emisiji Radio Beograda posvećenoj Mondijalu.

Francuska je juče u osmini finala pobedila Poljsku rezultatom 3:1, dok je Engleska stopirala selekciju Senegala, pobedivši je rezultatom 3:0.  Prvog dana ove faze takmičenje vizu za četvrtfinale izvadile su reprezentacije Holandije i Argentine. Danas od 16 časova, Hrvatska igra sa Japanom, dok će se od 20 sastati Brazili Južna Koreja. U najavi ovih utakmica pomoći će nam nekadašnji fudbalski as Marko Mlinarić, koji se u naš program uključuje iz Zagreba.

Današnji takmičarski program na 22. Mondijalu komentarisaće još dva dobro poznata imena iz sveta fudbala. Ivan Golac je jedno od njih, dugogodišnji fudbaler Partizana, igrač, potom i trener više poznatih ostrvskih ekipa. On stavlja u centar pažnju uspešan odbrambeni red selekcije Engleske, ova selekcija nije primila ni gol još od prve utakmice u grupi, kada je igrala sa reprezentacijom Irana. U Francuskoj je Mehmed Mešo Baždarević, sa 54 odigrane utakmice za naš državni tim, koji ocenjuje učinak Stojkovića i njegovih izabranika, ali nas i vodi u susret šlager susretu četvrtfinala šampionata u Kataru, između Engleske i Francuske.

Naši sagovornici biće još neki članovi državnog time od pre nekoliko decenija, oni koji su imali zadovoljstvo da igraju ili treniraju ekipe u zemljama koje su još uvek u igri za plasman u samu završnicu takmičenja na Mondijalu. Ostalo je još samo 9 utakmica do završetka Svetskog prvenstva, strasti su uzavrele, polako se kristališu najbolje selekcije. Naši reporteri iz Katara Milan Bigović i Dejan Nikolić dočaraće nam i propratne sadržaje Svetskog prvenstva, napraviti svoje zvučne razglednice i zapise iz dnevnika, tamo na preko 4500 kilometara od rodnog kraja.

U realizaciji mondijalskih emisija učestvuje kompletna Sportska rubrika Radio Beograda 1, čiji je urednik Vlade Radičević, kao i naše kolege iz drugih programskih segmenata - muzičari, producenti, tonski realizatori i snimatelji programa.

Ispred mikrofona je Željko Stefanović. 

 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво