Читај ми!

Odobreno povećanje cene struje i gasa od 1. januara - saznaje RTS

Fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno 3:3 protiv Kameruna u drugom meču u Grupi G na Mundijalu u Kataru. Selekcija Srbije propustila - je priliku da posle vodstva od 3:1  - zabeleži prvu pobedu na Svetskom prvenstvu i - tako umanjila šanse za plasman u nokaut fazu.

Predsednik Aleksandar Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Norveškoj. Nakon razgovora sa predsednikom parlamenta Masudom Garahanijem i premijerom Jonasom Garom Stereom, Vučić je poručio da se otvara novo poglavlje u odnosima dve zemlje. U Oslu je i ministarka energetike Dubravka Đedović, koja je naglasila da se uz pomoć Norveške planira reforma našeg energetskog sektora. Predsednik bi tokom dana trebalo da se sastane i sa kraljem Haraldom Petim, kao i sa norveškim privrednicima.  

Agencija za energetiku odobrila je povećanje cene struje i gasa od 1. januara 2023-će godine, saznaje naša kuća. Od početka naredne godine, cena kilovat-sata struje biće veća 8 odsto za domaćinstva, a gasa 11 procenata. Prema računici Agencije za energetiku, domaćinstvima koja prosečno troše oko 400 kilovata, mesečni račun biće uvećan do 300 dinara.

Beograd danas u Parizu  drugi put predstavlja kandidaturu za EXPO 2027. Beograd će predstaviti ministri finansija i sporta, kao i gradski urbanista. Izložba će trajati tri meseca.  Osvajanje kandidature - Srbiji bi donelo velike ekonomske i finansijske koristi, jer bi mogla da računa - na posetu od više od 2,5 miliona ljudi, izjavio je ministar sporta Zoran Gajić.

Počeo je šestonedeljni Božićni post, kojim se vernici Srpske pravoslavne i Ruske pravoslavne crkve, kao i Jerusalimska patrijaršija i Sveta Gora, pripremaju - za praznovanje rođenja Isusa Hrista. Post je prvi korak - na putu spasenja, važan za duhovni i telesni život, vreme kada se pronalazi mera u svemu.

Urednici emisije Nataša Raketić i Slobodan Petrović.

Urednici vesti Relja Trajković i Nenad Selaković.

Producent Đorđe Radosavljević.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара