Srbija uvek uz svoj narod na Kosmetu

Srbija će uvek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji, poručila je premijerka Ana Brnabić tokom posete južnoj pokrajini. Ona je istakla da je ovo izuzetno težak trenutak, ali da je zadovoljna što je, uprkos provokacijama, sačuvan mir. Premijerka je napomenula da je država u proteklih nekoliko godina na Kosovo i Metohiju investirala više nego u poslednjih 40 godina. Okupljenima u zgradi Multimedijalnog centra u Kosovskoj Mitrovici poručila je kako je važno što je napravljen centar u kojem će deca moći da uče savremene tehnologije, jer će to, uz obezbeđivanje mira, obezbediti i prosperitet na Kosmetu.

Patrijarh Porfirije trećeg dana posete Mađarskoj sastao se sa premijerom Viktorom Orbanom. Uručio mu je Orden Svetog Save prvog stepena, u znak zahvalnosti za promovisanje tradicionalnih hrišćanskih vrednosti i nesebičnu podršku Eparhiji budimskoj, kao i za izuzetan lični doprinos jačanju prijateljstva između srpskog i mađarskog naroda.

U Ukrajini se najteže borbe vode u Donjeckoj i Zaporoškoj oblasti. Očekuje se da će dva člana tima Međunarodne agencije za atomsku energiju ostati u nuklearnoj elektrani Zaporožje "za stalno", saopštila je ukrajinska kompanija Energoatom. Teritoriju elektrane danas su napustila četiri člana tog tima. Direktor Agencije Rafael Grosi ove sedmice podneće izveštaj o situaciji u Zaporožju. Referendum u Hersonu o priključenju Rusiji odložen je zbog bezbednosne situacije, poručili su proruski zvaničnici tog regiona.

U eksploziji u blizini ambasade Rusije u Kabulu, poginulo je najmanje osam ljudi, a najmanje 15 je povređeno, javlja Al Džazira, pozivajući se na izvor iz avganistanske policije. Među stradalima je dvoje zaposlenih u Ambasadi.  Čuvari su ubili napadača. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je reč o terorističkom napadu.

Košarkaši Srbije igraće protiv Finske u trećem kolu Grupe D Evropskog prvenstva. Utakmica u Pragu počinje u 21 čas. Prenos je na Prvom programu Radija i Televizije Srbije. Centar Nikola Milutinov priključio se reprezentaciji nakon što se zbog viroze oporavljao u Beogradu.

Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić
Urednici vesti: Tina Amić i Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво