Intelektualna svojina i internet

Veliki deo komunikacije na internetu oslanja se na fotografije, video zapise, muziku, citate i druge sadržaje koji zapravo predstavljaju nečiju intelektualnu svojinu. Koliko smo svesni toga, koliko je intelektualna svojina zaštićena na internetu, s kojim se problemima suočavaju autori, a s kojima korisnici? Ovoj temi posvetićemo jedan deo naše emisije kroz reportersko uključenje koleginice Aleksandre Mladenović koja će razgovarati sa učesnicima konferencije "Intelektualna svojina i internet" koja se održava na Pravnom fakultetu u Beogradu.

U program će nam se uključiti Mira Knežević iz Instituta za transfuziju krvi, a povod je Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Pitaćemo je kolike su zalihe krvi i kako da motivišemo što više potencijalnih davalaca da se aktiviraju tokom leta kada su rezerve, po pravilu, na nižem nivou.

U redovnoj rubrici "Pitanje jutra" naše slušaoce ćemo pitati koliko često daju krv i da li su  nekada bili u situaciji da njima treba transfuzija krvi?

Otkako je počeo rat u Ukrajini, svakodnevno se suočavamo s poskupljenjima. Ni tržište automobila nije ostalo po strani, mada je ono već bilo poremećeno zbog zastoja izazvanih korona-krizom. O tome kako geopolitička dešavanja u svetu utiču na kupoprodaju polovnih i novih automobila, pričećemo s Romanom Takov, PR menadžerkom sajta Polovni automobili.

Uprkos pomenutim krizama, građani u Srbiji spremni su da izdvoje sve više novca za različite humanitarne kampanje. To je pokazao godišnji izveštaj „Srbija daruje" o kojem će nam više detalja izneti Miloš Janković iz fondacija Catalust.

Najavićemo dva koncerta u čast Vlade Divljana koji će biti održani u Botaničkoj bašti "Jevremovac" 14. i 15. juna. O ovim, ali i narednim događajima do kraja juna više će nam reći Olivera Popović iz Botaničke bašte.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković.

Probudite se uz Radio Beograd 1!

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се