Da li imate, nešto da prijavite?

Uskoro počinje sezona letnjih godišnjih odmora. Jedan deo naših građana poželeće da ih provede na odredištima koja se nalaze van naše države. Potrebe svakog od nas su različite i svako na svoj način shvata šta spada u lične stvari. Kako bi izbegli neprijatnosti pri povratku sa putovanja iz inostranstva, Slobodan Tomić iz sektora za carinske poslove, objasniće nam šta bi trebalo da prijavimo cariniku, pri izlasku iz zemlje.

Posle dve godine pandemije, turisti iz Bugarske ponovo masovno dolaze u pirotski kraj. Branislav Jovičić je saznao šta najviše kupuju, gde odsedaju, šta posećuju i kako se to odražava na lokalnu ekonomiju.

Bespovratna sredstava za kupovinu kuće, koja daje ministarstvo za brigu o selu, do sada je dobilo 19 porodica na teritoriji Sremske Mitrovice. Među mladim bračnim parovima su porodice koje su odlučile da se iz grada presele u selo, a sa njima je razgovarao Nenad Tomašević.

Prošlog četvrtka počela je sa radom besplatna onlajn edukativna platforma, koja je nastala kao rezultat Međunarodnog projekta finansiranog od strane Evropske komisije u okviru Erasmus+ programa - MILK-ed. Šta ova platforma pruža poljoprivrednicima i stručnjacima, kada je reč o proizvodnji mleka, reći će nam profesor Ksenija Čobanović, sa Departmana za stočarstvo, Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Istraživači čuvenog srednjovekovnog grada Koznik, čiji se ostaci nalaze na teritorijama Aleksandrovca i Brusa, nedavno su otkrili đonove kožnih cipela, koji su uspeli da ostanu sačuvani vekovima u jednom od bunara citadele. O ovom otkriću razgovaramo sa Dejanom Bulićem, arheologom Istorijskog instituta u Beogradu, ujedno i rukovodiocem arheoloških istraživanja Koznika.

Posle dve godine pauze danas u Beogradu počinje 17. Dečiji pozorišni festival „Pozorište zvezdarište". Koje će predstave biti izvedene na ovom festivalu, reći će nam Olivera Viktorović idejni tvorac i članica saveta i žirija festivala.

Urednik i voditelj Biljana Šujdović.

Ухвати дан Ухвати дан

Autor:
Група аутора

Јутарњи програм Радио Београда 1!   Ако сте помислили да је то према чувеној латинској изреци "Carpe diem" - у праву сте.  [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво