Kako da dečji brakovi postanu prošlost?

Gošća Sveta Roma je Nevena Marković iz nevladine organizacije Praxis. Govori o prevenciji i naporima koji se ulažu kako bi dečji brakovi postali prošlost.

Spot i pesma Pokreta ujedinjenih fantoma oko kojih se poslednjih dana digla prašina, uklonjeni su sa Jutjuba. Pesma „Bre vidi Ganci" naišla je na oštru osudu većeg dela javnosti, a Nacionalni savet romske nacionalne manjine pozvao je nadležne instutucije da reaguju.

Romi, izbeglice iz Ukrajine, susreću se sve češće sa problemima prilikom dolaska u Češku. Od sredine aprila smeštaj sličan onom koji se nudi većini ukrajinskih izbeglica praktično je nedostupan za one koji pripadaju romskoj zajednici.

Urednica emisije je Gordana Nešović.

svetroma@rts.rs

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено