Među svetovima svet

Prema nedavno objavljenim podacima Republičkog zavoda za statistiku broj razvoda u Srbiji, u pandemijskoj 2020. u odnosu na prethodnu godinu, smanjen je za 28 odsto. Možemo li to onda da tumačimo tako da ovakve zdravstvene, ili neke druge, krize učvršćuju odnose? Ili je možda je reč o tome da virus nije samo stavio na čekanje brakorazvodne sudske procese, već je uradio mnogo i na obeshrabrenju supružnika da se razvedu?

Ovakva, naizgled umirujuća statistika, može značiti i da supružnici nisu imali snage da se izlažu dodatnom stresu tokom pandemije, naročito ako imamo u vidu to da se razvod procenjuje kao drugi najstresniji događaj u životu, odmah posle smrti bliske osobe.

Kako prepoznati znake koji govore da je razvod ipak nužno i najbolje rešenje?  Može li loš brak ipak da bude dobro okruženje za odrastanje dece i sigurna luka od društvene etikete koju članovi porodice dobijaju po razvodu? Koliko razvodi utiču na život i na kasniju sposobnost partnera da nastave emotivni život i osnuju novu funkcionalnu porodicu? Kakva se iskustva mogu steći iz razvoda?

Ova i druga pitanja postavićemo našem gostu, psihoterapeutu Stojanu Mišiću.

Drugi sat namenjen je slušaocima koji u programu mogu postaviti pitanja našem gostu.

Autor i voditelj je Milica Đilas.  
Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво