Читај ми!

Da li treća doza vakcine pojačava imuni odgovor?

Da li će se odobriti treća doza nekih vakcina protiv kovida 19? To je sve češće pitanje kojim se bave naučnici, i odnosi se na one koji nisu razvili adekvatan imuni odgovor nakon prethodne dve doze, ali i na nove mutacije koronavirusa koji mogu da oslabe zaštitu vakcine, napravljenu protiv prvobitnih sojeva. Dodatnu revakcinaciju najavili su iz Kineske nacionalne farmaceutske grupe (Sinofarm), a ovih dana i Fajzer-Biontek je objavio da će jednom broju ljudi biti data treća doza vakcine. O tome razgovaramo sa Marijom Gnjatović iz Instituta za primenu nuklearne energije.

Beograd se nalazi na četvrtom mestu na listi najskupljih gradova u Evropi po cenama nekretnina u odnosu na visinu prihoda, objavljeno je na sajtu Numbeo koji važi za najveću svetsku bazu podataka o životnim troškovima, kao i o kvalitetu života. Prema proračunima ove veb-stranice odnos cene nekretnina i prosečnih prihoda u Beogradu je veoma visok, pa se naš glavni grad tako našao iza Moskve, koja je na prvom mestu, Pariza i Splita, a ispred Praga i Milana. O cenama i ponudi i potražnji stanova u vreme pandemije govori nam Kaća Lazarević iz istoimene agencije za promet nekretnina.

Lepe vesti obradovale su sve ljubitelje Grčke, turističke poslenike dveju zemalja, ali i one koji čekaju da iskoriste vaučere od prošle godine. Već krajem aprila moći ćemo u Grčku uz PCR test, a od 14. maja sve naše državljane očekuju uslovi ulaska koji su dogovoreni sa grčkim ministrom turizma. Koja su pravila za putovanja naših građana, hoće li biti još novina i preciziranja postignutih dogovora, objašnjava Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić.


Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара