Читај ми!

Bolja situacija u bolnicama, nastavlja se masovna vakcinacija

Zbog povoljnije epidemijske situacije, od danas Klinika za pulmologiju i Klinika za grudnu hirurgiju izlaze iz kovid režima, a u ponedeljak i Klinika za plastičnu hirurgiju, rekao je direktor Kliničkog centra Srbije Milika Ašanin. On je dodao da je situacija u bolnicama u Srbij bolja. Ašanin naglašava da je u toku vakcinacija zdravstvenih radnika Kliničkog centra Srbije.

Nastavljena je masovna vakcinacija u Srbiji. Ispred hale 11 Beogradskog sajma, najvećeg punkta za vakcinaciju u glavnom gradu, i danas veliki broj građana čeka da primi vakcinu protiv virusa korona. Počelo je i uređenje Hale 3 koja će, prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, u ponedeljak ili utorak početi da radi kao novi punkt za masovnu imunizaciju.

Šef Kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marjan Ivanuša istakao je kako je važno da se građani što pre vakcinišu i upozorio da je pitanje vremena kada će se novi soj virusa korona, koji se brže širi, pojaviti i u Srbiji. Ivanuša je naveo da je epidemijska situacija mnogo bolja nego u decembru, ali da je još uvek veliki broj novozaraženih na dnevnom nivou i da pacijenti umiru. Novi epidemiološki podaci biće objavljeni oko 15 časova.

Ruski fond za direktna ulaganja je sa Turskom potpisao sporazum o proizvodnji vakcine Sputnjik protiv kovida 19 i započeo prenos tehnologije proizvodnje u Tursku. Rusija je ranije potpisala ugovore o proizvodnji Sputnjik vakcine i sa proizvođačima iz Južne Koreje, Kine, Indije, Brazila, Belorusije i Kazahstana.

Ruska policija je uhapsila više od 200 ljudi na krajnjem istoku zemlje i u Sibiru jer su, uprkos zabrani vlasti da se okupljaju, na protestima tražili puštanje iz zatvora opozicionog lidera Alekseja Navaljnog. Tokom popodneva, antivladine demonstracije biće održane i u Moskvi i drugim većim gradovima. Navaljni je pozvao pristalice na proteste pošto je prošlog vikenda uhapšen po povratku u Moskvu iz Nemačke, gde se lečio od trovanja vojnim nervnim gasom. Zapad optužuje Rusiju da je pokušala ubistvo opozicionara, dok Moskva negira umešanost u taj incident.

Za Vladu Srbije apsolutni je prioritet rešavanje sudbine Srpske fabrike stakla u Paraćinu jer je ta fabrika važna i za taj grad i za našu zemlju, istakla je premijerka Ana Brnabić u razgovoru sa predsednikom opštine Paraćin, Vladimirom Milićevićem. Najavljeno je i kompletno opremanje industrijske zone Zmič, a premijerka kaže da je Vlada spremna da posreduje u traženju novih investitora. Istakla je da je među prioritetima rekonstrukcija paraćinske Bolnice i osnovne škole „Radoje Domanović".

U 16-om kolu regionalne košarkaške ABA lige, u Čačku će igrati Borac i Budućnost, a u beogradskoj hali sportova „Ranko Žeravica" sastaće se Partizan i FMP. Utakmice počinju u 19 časova.


Urednik i voditelj: Miroslav Vojvodić
Urednik vesti: Tina Amić i Nenad Selaković

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво