Betoven, petarde i kulturne navike u Srbiji

Interesovanje za spomenike kulture i kulturno nasleđe u Srbiji, poraslo je, u poslednjih pet godina više od bilo kog drugog „izvora kulturnh sadržaja“. Šta je to što se u Srbiji najviše voli i prati, kad je kultura u pitanju, ko više čita a ko posećuje koncerte, kolika je razlika između sela i grada – samo su neka od pitanja na koja odgovara istraživanje Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Srbije. Ovo je treće takvo istraživanje u proteklih petnaest godina, a detalje ćemo saznati od Marijane Milankov, jedne od autorki.

„Siguran smer 1 - vodič kroz osnovna pravila saobraćaja" je knjiga namenjena učenicima nižih razreda osnovnih škola i njihovim nastavnicima. Cilj je da se deca od prvih školskih dana usmere na bezbedno i pravilno ponašanje u saobraćaju. Knjiga je besplatna, a izdavač, Udruženje „Sigurne staze" planira da, uz pomoć šire zajednice, stigne do svih učenika.

Bezbednost nam je tema u još jednoj priči: tokom novogodišnjih praznika dispečerima  ARS-a najčešće se obraćaju zbog posledica koje pretrpe životinje uplašene petardama.  Kako pomoći ljubimcima, ali I lutalicama,  saznaćete tokom našeg jutarnjeg programa.

Za kraj - saznaćete gde i kako danas možete pratiti koncert u Galeriji RTS - a povodom 250 godina rođenja Betovena.

Sa vama je Ružica Zorkić-Radičević

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво