Svetski dan stanovništva

Svetski dan stanovništva, 11. jul, ustanovljen je 1987. godine kada je svetska populacija dostigla pet milijardi stanovnika, kako bi se skrenula pažnja na aktuelna pitanja i potrebe ljudi. Danas nas ima preko sedam i po milijardi i taj broj sve brže raste. U Srbiji nas, s druge strane, ima sve manje s tendencijom daljeg opadanja broja stanovnika i daljeg rasta prosečne starosti. O aktuelnim temama vezanim za tendendcije u Srbiji i svetu, razgovaraćemo s Jelenom Hrnjak iz udruženja Atina, koja je učestvovala u jednoj zanimljivoj debati na ovu temu.

Osim o ovoj temi, u jutarnjem programu govorićemo o zanimljivim ljudima i događajima širom naše zemlje. Tako ćemo, na primer, čuti razgovor s nastavnicom Olgicom Spasojević iz OŠ "Petar Leković" u Požegi, koja je osvojila prvo mesto na konkursu „Magija je u rukama nastavnika".

Čućemo i veoma zanimljivu reportažu o mladim jagodinskim dizajnerima koji su pre dve godine projektovali jahtu trimaran, a sada su napravili novo plovilo. Zaposleni su u firmi koja proizvodi opremu za najpoznatije svetske brendove, a dizajniranje neobičnih plovila rade više iz ljubavi i zadovoljstva.

Urednik i voditelj Miša Stojiljković

Budite uz vaš Radio Beograd 1!

 

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се