Talasanje - Šetnja

Donošenje Zakona o agencijskom zapošljavanju radnika jedna je od naših međunarodnih obaveza. Zbog neslaganja socijalnih partnera rađeno je nekoliko verzija tog propisa i on će se ove jeseni konačno naći u Parlamentu. Poslodavci su uglavnom zadovoljni, a sindikati upozoravaju na moguće zloupotrebe i manjak garancija za sigurnost radnika. Šta kaže zakonodavac? U prvom delu magazina Šetnja sagovornik nam je državna sekretarka u Ministarstvu za rad, Bojana Stanić.

Koliko će novi sastav Evropske komisije i smena američkog savetnika za nacionalnu bezbednost uticati na dešavanja u regionu- tema je rubrike Pogled u svet.

U drugom satu pokušaćemo da otkrijemo zašto igre poput šaha i bridža nemaju status koji bi, po stepenu intelektualnog angažmana, trebalo da im pripada. Istraživanja su dokazala da šah , na primer, razvija moć logičkog razmišljanja i intuiciju, a bridž tolerantnost i kreativnost. U praksi, obe discipline su negde između zabave i sporta. O ovoj temi razgovaraćemo sa Božidarom Katićem, predsednikom Bridž kluba „Partizan" i šahovskim sudijom, Zoranom Sibinovićem.

U paket ove priče mogla bi se svrstati i enigmatika. Zoran Radisavljević je enigmata svetskog ranga, pobednik mnogih međunarodnih takmičenja i autor nebrojenih ukrštenica, anagrama, zagonetki .....Pronosi ime naše zemlje širom planete, a ono čime se bavi u kategoriji je hobija. U razgovoru sa njim pokušaćemo da otkrijemo ima li u tome nešto više od igre.

Urednik i voditelj emisije je Olivera Stajić.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво