Talasanje - Šetnja

U Beogradu se danas i sutra održava prva konferencija o budućnosti rada „Budućnost rada - budućnost je sada“. Šta Srbija može da nauči od zemalja koje su prošle tranziciju, koja će zanimanja biti tražena u skorijoj budućnosti, kako bi postojeći obrazovni sistem i privreda trebalo da se pripremaju za nove ekonomske trendove. To su neka od pitanja na koja će odgovarati eksperti Međunarodne organizacije rada iz Ženeve, predstavnici Estonije, Evropske fondacije iz Torina… kao i članovi domaćih akademskih institucija, sindikata i civilnog društva.

Gosti Branka Anđelković, direktorka Centra za istraživanje javnih politika i Jovan Protić, nacionalni koordinator Međunarodne organizacije rada.

Grčka Vlada tvrdi da je gotovo sa merama štednje. Proteklih osam godina, ta zemlja je grcala u dugovima i prolazila kroz najteži period ekonomske krize. Šta se promenilo nakon rigoroznih mera štednje i oslobađanja obaveza dugovanja, govori doktor političkih nauka Dimitris Panajotakis iz grčkog ministarstva za medije.

Neodgovorni pojedinci pale sve što se spaliti može, od ostataka trske, slame, trave, pa do otpada. MUP je saopštio da će i narednih dana kontrolisati da li se krši Zakon o zaštiti od požara i Zakon o poljoprivrednom zemljištu. Može li vatra dugoročno da uništi oranice i kakva name je kaznena politika govori profesor Željko Dolijanović sa Poljoprivrednog fakulteta.

O novim tehnologijama u upravljanju toksičnim otpadom. Tim naučnika sa Univerziteta u Beogradi radi na razvoju nove tehnologije za uklanjane opasnog otpada iz biosfere korišćenjem pepela iz naših termoelektrana. U kojoj meri će, zahvaljujući ovom projektu, biti smanjen rizik od ekoloških incidenata čućete od Zvezdane Baštarević iz Instituta za multidisciplinarna istraživanja.

Autorka - Dijana Ivanov Kadić 

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво