Читај ми!

Repriza

''Pet uglova'' Marija Vargasa Ljose

Maja Vukadinović, predavač, autor i novinar, govori o tome kako je otkrila roman ''Pet uglova'', koji je napisao peruanski pisac Mario Vargas Ljosa, i zašto joj je on privukao pažnju. Čućemo kako je naša sagovornica doživela ovaj, a kako druge Ljosine romane. Biće u emisiji reči i o temama koje roman ''Pet uglova'' obrađuje: o savremenim medijima, o novinarstvu koje može biti nisko i u službi ideologije, ali može biti i oslobađajuće, o tabloidima, njihovoj upotrebi i zloupotrebi, o odnosu fikcije i stvarnosti, o moralnim padovima i uzletima, o potrebi ljudi za bliskošću i toplinom...

Mario Vargas Ljosa (1936) jedan je od najznačajnijih i najuticajnijih savremenih latinoameričkih književnika; romanopisac, novinar, esejista, profesor na više univeziteta i dobitnik Nobelove nagrade. Pre nego što je postao poznati književnik radio je kao voditelj i novinar.

Naša sagovornica će govoriti i o svojim prvim čitalačkim iskustvima, o knjigama koje je volela da čita u detinjstvu, o tome šta joj znače knjige i čitanje. Razgovaraćemo o sličnostima, razlikama pa i dodirima koji postoje između književnosti i medija.
Maja Vukadinović se bavi fenomenima kulture, pre svega onima koji se tiču medija i njihovog načina delovanja u okviru društva, a više godina je pisala novinarske tekstove za ''Politiku'' i druge listove. Predaje na Fakultetu savremenih umetnosti i Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Autor je studije ''Zvezde supermarket kulture'', i koautor knjige ''Hronika dobrog provoda''.

Autor i voditelj emisije: Vojislav Karanović.

Моја књига

Autor:
Војислав Карановић

Емисија о књигама и читању, о књижевности, уметности и стваралаштву. Гости су људи различитих интересовања, различитих занимања и професија. Сваки саговорник издваја књигу коју воли, ону која му је посебно значајна и за коју може да каже: ово је моја књига. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво