Romano Them

U Briselu je u toku Seminar o učešću, lobiranju i anticiganizmu na kome učestvuje 40 mladih Roma iz 12 evropskih država.

I u današnjoj emisiji govorimo o podacima romske zajednice koji su izneti na Svetski dan Roma. U Srbiji živi oko 600.000 pripadnika ovog naroda, više od 20 odsto je funkcionalno pismeno, a samo 10 odsto ih je u stalnom radnom odnosu, mali broj radi na crno, a ostali su nezaposleni.

Nemali broj Roma u Srbiji i svetu ovogodišnji 8. april Svetski dan Roma proslavlja sa negodovanjem zbog generalno lošeg društvenog položaja njihovih sunarodnika u evropskim društvima. Ipak, Romi iz Deronja, kao i porodica Selman iz Bihaća, daju jednu bitno drugačiju sliku o promeni društvenog  statusa Roma.

Emisiju vode Una Beriša i Lutvija Antić.

Romano Them Romano Them

Autor:
Ромска редакција

Емисија свакодневно доноси најважније вести из земље и света на ромском и српском језику. Бави се темама из живота Рома, приказујући напоре и мере које се предузимају за еманципацију и интеграцију ове, највеће европске мањинске заједнице. Преноси актуелности везане за Роме и на специфичан начин сензибилише јавност за проблеме ове популације. [ детаљније ]

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу