Читај ми!

Repriza

Leskovački roštilj, jedan jedini - nema drugog, nema drugde

Leskovački roštilj, jedinstven i prepoznatljiv (ime je pod zaštitom), tema je naše emisije snimljene i emitovane prvi put 2011. godine.

Da bi bio pravi, ovaj roštilja zahteva veliko majstorstvo, od izbora mesa do izbora drva na kojem se peče, a o tome malo znamo. Sve što se tiče njegove izrade ima striktna pravila, pri čemu je, kažu majstori, vatra najvažniji faktor.

Roštilj, inače, kao način pripreme mesa potiče sa Kavkaza, a u Leskovac je stigao preko Turske, Grčke i Makedonije. Pa iz Leskovca u ostale krajeve naše zemlje...

Priču o leskovačkom roštilju kazivao nam je Dragan Petrović, poznatiji kao Gaga Roštilj, koji se ovim poslom, u trenutku snimanja emisije, bavio punih 25 godina.

Roštilj konzumirale i emisiju uredile - Mirjana Nikić i Elizabeta Arsenović

 

 

 

Којекуда Којекуда

Autor:
Аутори: Елизабета Арсеновић и Мирјана Никић

Емисија Радио Београда 1 која ће вас, баш како јој и назив говори, водити од Келебије до Медвеђе, од Бајине Баште до Неготина - у сеоца и градове, у прошлост и будућност, у стварно и могуће. [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом