Ars, Artifex

U emisiji: 70 godina Beogradskog dramskog pozorišta, izložba „Svetlo tehnologija” Ivana Milenkovića, promocija knjige „Helena ili o nemiru” Mirjane Mitrović i odbrojavanje do početka 46. FEST-a.

Beogradsko dramsko pozorište obeležava danas 70 godina postojanja dodelom nagrada i premijerom predstave „Poslednji rok" Valentina Rasputina, u dramatizaciji i režiji gosta iz Rusije Valerija Kirilova. O pozorištu sa Krsta nekad i danas u rubrici Sonje Todorović Šegrt.
Izložba slika Ivana Milenkovića pod nazivom „Svetlo tehnologijaˮ otvorena je u novosadskom Kulturnom centru. Na slikama su portreti ljudi zagledanih u svoje uređaje, laptopove, tablete, mobilne telefone, gde je jedini izvor svetlosti svetlo monitora ili displeja. Na ovim portretima fokus je na svetlosti koja je ključni element slikarstva. Njom se ne dočarava samo atmosfera, već mnogo više, ona oslikava sam duh vremena jedne epohe.
Promocija knjige „Helena ili o nemiru" Mirjane Mitrović biće održana u sredu 21. februara u Delfi knjižari u SKC-u. Reč je o prvom romanu na srpskom o majci Konstantina Velikog, Svetoj carici Heleni. To je povod za razgovor sa autorkom.
Jelena Knežević, koja je i voditelj današnje emisije, daće smernice za predstojeći FEST i upoznati vas sa još nekim važnim detaljima u vezi sa ovom manifestacijom.
Ars, Artifex Ars, Artifex

Autor:
Београд 202

Ars, artifex најављује, прати, коментарише ars/уметност и artifex/уметника. Брзо, кратко, критички - да будете у току. Емисију уређује Александра Гловацки. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво