Vizija

Teme: Boravišni muzej "Yugodom" i ženski spomenari iz prošlosti

Domaći dizajneri ponovo privlače pažnju međunarodne javnosti o čemu govori angažman dizajnera Maria Milakovića u domenu ''retro-dizajna''. Naime, Milaković je osmislio jedinstven boravišni muzej "Yugodom" - stan opremljen nameštajem i pokućstvom napravljenim u bivšoj Jugoslaviji, ali i udoban prostor za one koji provedu nekoliko dana u Beogradu. Ovakav omaž modernoj SFRJ i njenoj kinematografiji trebalo bi da nas vrati u ''lepši deo prošlosti''. Sa autorom, koji je upravo došao iz Los Anđelesa sa konvencije ''Er bi-en-bija'' (Airbnb) razgovarao je Petar Protić.

Paralelno sa ovim, i domaća arhivistika bavi se očuvanjem ''lepe prošlosti''. Naime, Zavod za pročavanje kulturnog razvitka posvetio je pažnju spomenarima, izuzetno vrednim dokumentima prošlosti, koji su do sada ostali na marginama istraživanja. U ovom slučaju, ženski spomenari o kojima priču donosi Dejana Jočović, bili su dokaz emancipovanosti čitavih generacija kroz čije zapise je moguće sagledati društvo, modele vaspitanja i obrazovanja.

Kroz emisiju vodi Jelena Knežević.

Визија Визија

Autor:
Београд 202

Социо-културолошки магазин, који прати савремене друштвене феномене. Емисију уређују мр Љубица Крминац (култура) и Александра Гловацки (уметност). [ детаљније ]

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу