Читај ми!

Zaista dobar restoran – nije tako teško izabrati

Odlazak u restoran svima nam pričinjava veliko zadovoljstvo – bar bi tako trebalo da bude. Pre nego što krenete u potragu za onim restoranom koji je dobar po vašim kriterijumima, potrebno je da dobro razmotrite iste. Šta je ono u čemu uživate kada odete u restoran i šta je to što unapred očekujete? Kvalitetna hrana i prijatan ambijent, previše uopšteno, moglo bi se reći.

Заиста добар ресторан – није тако тешко изабрати Заиста добар ресторан – није тако тешко изабрати

Šta je ono što čini atmosferu jednog restorana? Koliko god da vam se enterijer svojim dizajnom dopao, atmosferu ipak oblikuju ljudi. Kada uđete u restoran prvo ćete videti ljude. Osoblje restorana je ono od koga zavisi ugodan boravak gostiju. Zadovoljno osoblje je nasmejano, ljubazno i uslužno. Profesionalizam u odnosu prema gostima je neophodan ali toplina u pristupu čini gostima atmosferu prijatnijom i opuštenijom. Takve restorane nosićete u pamćenju i rado im se vraćati ali i preporučivati ih drugima.

Dobro konceptualno osmišljen enterijer jednog restorana ogleda se u detaljima čineći ambijent autentičnim i prepoznatljivim. Da li ste se već pri samom ulasku u restoran osećali prijatno? Potrebno je da obratite pažnju na detalje koji čine celinu skladnom i uobličenom. Osvrnite se oko sebe. Koje boje prevladavaju u prostoru? Kakva je dekoracija? Uniforme osoblja? Kako su postavljeni stolovi? Kog kvaliteta su tanjiri i pribor za jelo? Svi ovi detalji su važni jer vam mogu mnogo toga reći o standardima kojih se određeni restoran pridržava.

Mnogi restorani su veoma dobro posećeni i da biste ručali ili večerali u njima potrebno je da unapred rezervišete vreme svog boravka i sto sa brojem osoba koje dolaze. Nije slučajno da na svoju rezervaciju u nekom restoranima čekate i neko može vam se učiniti, duže vreme. Većina dobrih restorana ima toliko dobru ponudu da se zaista isplati imati strpljenja i sačekati svoj rezervisani termin za posetu. Ako su restorani puni i radnim danima, čak i u večernjim satima, zar to nije svojevrsna preporuka kvaliteta istih?

Važno je da definišete svoja očekivanja kada su restorani u pitanju. Često je dovoljno da se konsultujete sa osobljem. Kada je konobar u stanju da vam odgovori na svako vaše pitanje to znači da poznaje ponudu svog restorana. Takođe, izbeći će se vaša neispunjena očekivanja tako što će vas osoblje podrobno informisati o svemu što vas bude interesovalo. I neće ostati prostora za loša restoranska iskustva.

Meni je pokazatelj kvaliteta hrane za one koji umeju da ga pravilno protumače. Sezonsko voće i povrće na meniju treba da se nalazi samo kada mu je vreme. Restorani koji svoj meni menjaju kvartalno, nedeljno pa čak i dnevno su odlična preporuka kvaliteta. Pa još ako se snabdevaju namirnicama od lokalnih proizvođača ili uzgajivača, tim bolje!

Zašto je važno čitati preporuke zadovoljnih gostiju? Na taj način uverićete se da je posluga u odabranom restoranu besprekorna, hrana kvalitetna i stručno pripremljena, od predjela do dezerta. Takođe, nezaobilazna je higijena restorana, koja mora biti savršena. Još ako vam zadovoljni gosti lično preporuče restoran, nema razloga da sumnjate i odete u isti na ručak ili večeru u ambijentu koji će vam pružiti mnogo radosti pa ćet se sa istim žarom u njega vraćati.

Kada je izbor hrane u pitanju, prvo potražite one restorane koji nude i spremaju onu vrstu hrane koju preferirate. Ili vam se baš to nešto jede u ovom momentu, što da ne? Ali, ako imate zdravstvenih problema, ako je vaš organizam razvio bilo koju vrstu netolerancije na određene namirnice, ako ste alergični, tada je neophodno da se raspitate da li se u kuhinji odabranog restorana priprema hrana od namirnica i na način koji je prihvatljiv po vaše zdravlje.

Na našem tržištu otvoreno je mnogo restorana koji su specijalizovani ili u svojoj ponudi imaju neki ili sve vidove vegeterijanskog ili veganskog načina pripremanja hrane. Ako spadate u neku od ovih grupa ljudi koji se hrane na ovaj način, preporuka je da se podrobno informišete o načinima pripremanja hrane koji su za vas prihvatljivi.

Da li želite da u restoran odete sami? U dvoje? Ili je prilika da se u nekom boljem restoranu porodično okupite i družite? Ukoliko u restoran želite da odete sa malim detetom ili više njih, obratite pažnju na jelovnik. Deca povremeno imaju neke isključive zahteve i prohteve kojima želite da udovoljite? Informišite se na vreme i svoju decu odvedite u restoran u kome mogu uživati u hrani.

Stariji članovi naših porodica, osobe treće životne dobi takođe zaslužuju dobar provod i gurmansko uživanje. Zašto im to ne omogućiti? I opet, morate znati da li postoje namirnice koje mogu zasmetati potencijalno osetljivoj probavi naših najstarijih. Lagana, dijetalna kuhinja prisutna je u svim boljim restoranima tako da je potrebno samo da se raspitate – pregledate jelovnike i menije i to je to. Otvorili ste vrata uživanju.

Sajt Oglasiko pomoći će vam u izboru vašeg idealnog restorana. Sve informacije, proverene od strane brojne klijentele su vam na raspolaganju, pa, više nemate šta da čekate.

петак, 25. април 2025.
19° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом