Читај ми!

Najbolji svetski majstor za pice je iz Srbije a priznanje je dobio u Italiji

Iako pica nije srpski specijalitet, Danijel Zlatković je u Palermu, na gostujućem terenu onih koji su picu izmislili, dokazao da je najbolji majstor u njenom pripremanju.

Iako pica nije srpski specijalitet, Danijel Zlatković je u Palermu, na gostujućem terenu onih koji su picu izmislili, dokazao da je najbolji majstor u njenom pripremanju.

Konkurencija na takmičenju u Palermu je bila velika - učestvovalo je 150 pica-majstora iz celog sveta, a među njima najviše - italijanskih.

„Italijane pobediti na njihovom terenu je izuzetno teško, ali pošlo mi je za rukom, i prezadovoljan sam ovim rezultatom", rekao je u Beogradskoj hronici Zlatković.

Dodao je da se odluka o pobedniku najviše zasnivala na kvalitetu napravljenog testa.

„A isto se žiri oduševio kako sam ja to servirao. To je bilo oduševljenje čim sam izneo pice pred žiri", kaže Zlatković, koji je u jednoj od kategorija, da bi, kako kaže - oslikala odakle on kao takmičar dolazi, napravio picu sa duvan-čvarcima i ajvarom.

Zlatković je odao i jednu tajnu dobrog testa za picu rekavši da je važno da se ono umesi - dan ranije, i da se čuva u frižideru.

Sutradan se testo oblikuje u lopticu i rastanji u koru debljine oko dva milimetra uz pola centrimetra ruba, kada je reč o klasičnoj pici.

петак, 18. април 2025.
20° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом