Читај ми!

Radio Beograd, na 13. godišnjicu otvaranja novog Avalskog tornja - pustio nove programe

Na 13. godišnjicu otvaranja novoizgrađenog Avalskog tornja, u DAB plus mrežu - puštena su još četiri programa Radio Beograda. Slušaocima je postao dostupan i zvučni arhiv naše kuće - stvaran gotovo jedan vek.

Na mestu starog Avalskog tornja koji je porušio NATO 1999. podignut je nov - visok 205 metara i opremljen najsavremenijom tehnikom. DAB+ mreža postavljena pre gotovo pet godina danas je proširena sa još četiri programa Radio Beograda.

„Slušaoci Radio Beograda i cele Srbije dobiće novom ponudom u DAB+ mreži, dobiće priliku da uz naša četiri tematska kanala pored postojećih Radio Beograda 1, 2, 3 i 202, uživaju uz muzičko bogatstvo digitalnog arhiva Radio Beograda. Ono što je 99 godina pažljivo arhivirano i selektovano, ovog puta u digitalnoj formi ponuđeno je na uživanje svim našim građanima“, rekla je direktorka Tehnike i produkcije Radio Beograda Zorana Bojičić.

Trenutno se testna mreža u DAB+ tehnologiji koristi na šest emisionih lokacija a 80 odsto građana ima prijem digitalnog radio-signala.

„Naglasio bih da smo pokrili i putne pravce a u narednih nekoliko meseci do godinu dana, planiramo priširivanje mreže na još četiri emisione lokacije - istok i zapad Srbije i krakovi autoputa. Time ćemo pokriti do 98 odsto stanovništva”, kaže direktor Sektora tehnike i JP Emisiona tehnika i veze Slađan Stanković.

„Sad imamo ukupno 12 programa u novoj mreži i to je dobro. Naš plan je da intenziviramo implementaciju digitalne platforme kada su u pitanju radio kanali jer donose veliku korist za krajnje slušaoce odnosno korisnike”, izjavio je ministar informisanja i telekomunikacija Mihajlo Jovanović.

DAB+ sistem pripada zelenoj tehnologiji i otvara novi prostor za radio stanice, a slušaoci dobijaju kvalitetan zvuk, bez smetnji u prijemu sa mogućnostima brojnih servis.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво