Читај ми!

Fejsbuk svakodnevno gubi svoje korisnike

Po prvi put u istoriji, „Fejsbuk“ je počeo da gubi svoje korisnike. Kako se navodi u izveštaju za prethodni kvartal, posle 18 godina broj korisnika počeo je da opada.

Od svog nastanka Fejsbuk beleži stalni rast broja korisnika. Tokom januara meseca zabeležen je prvi pad broja korisnika na globalnom nivou. Zbog toga su akcije na berzama pale za oko 20 procenata.

Broj korisnika „Fejsbuka", u prethodna tri meseca 2021. godine opao je za oko pola miliona. Ogroman pad akcija, koji je snizio tržišnu vrednost kompanije, ukazuje na to da korporativna promena imena u Meti nije bila dovoljna da investitori zaborave probleme i skandale ove društvene mreže.

Najveći gubici zabeleženi su u Latinskoj Americi i Africi. Podaci pokazuju da je kompanija izgubila oko 20 odsto profita u tom periodu.

Fejsbuk gubi milion korisnika dnevno i u Severnoj Americi. Problem je što najveći deo prihoda kompanije dolazi iz Severne Amerike.

Ipak, Fejsbuk je i dalje izuzetno profitabilna kompanija, ostvaruje više novca od nekih zemalja članica Evropske unije.

Kompanija „Meta" se pored gubitka korisnika suočava sa tranzicijom, takmiči se i sa Tik-tokom, koji ima sve više korisnika.

Kompanija "Fejsbuk"  koja je nastala u studentskoj sobi na Harvardu 2004. godine imala je za cilj da poveže svet preko interneta i društvenih mreža.

Samo tokom prošle godine ova kompanija je ostvarila profit od 40 milijardi dolara, uglavnom od reklama.

четвртак, 20. јун 2024.
33° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије