Šeron Stoun: Izgubila sam starateljstvo nad sinom zbog scene iz filma „Niske strasti“

Glumica Šeron Stoun kaže da je zbog predrasuda sudije izgubila starateljstvo nad sinom. Predsedavajući sudija je u njenom brakorazvodnom postupku 2004. pitao četvorogodišnjeg dečaka da li zna da njegova majka snima „seksualne filmove“ aludirajući na film „Niske strasti“ iz 1992. godine.

Stounova je govorila u podkastu Sto za dvoje koliko joj je uloga u psihološkom trileru Niske strasti promenila život. Kazala je da je film Pola Verhovena bio oružje protiv nje u borbi za starateljstvo nad sinom Roanom, kojeg je usvojila 2000. godine sa svojim tadašnjim mužem Filom Bronštajnom.

„Izgubila sam starateljstvo nad svojim detetom“, rekla je glumica. „Sudija je pitao moje dete – mog sićušnog dečaka: 'Znaš li da tvoja majka snima filmove o seksu?' To je sistemska zloupotreba – objasne da zbog filma koji snimiš nisi podoban roditelj.“ 

Podsetila je na čuvenu scenu prekrštanja nogu prilikom ispitivanja u Niskim strastima: „Ljudi danas šetaju goli na televiziji, a videli ste šesnaesti deo sekunde moje eventualne golotinje – i zbog toga sam izgubila starateljstvo nad svojim detetom.“ 

Njen sin sada ima 22 godine, ali se glumica seća kako je tada dobila pravo na posete svom sinu, i kako joj je odluka sudije ugrozila zdravlje. Kasnije te godine, kako je rekla, primljena je u bolnicu zbog srčanih problema.

„To mi je slomilo srce. To mi je doslovno slomilo srce“, izjavila je Stounova.

Bogata karijera Šeron Stoun je u velikoj meri definisana ulogom u filmu Niske strasti, posebno scenom koja se i danas komentariše.

Glumica kaže da je posebno bila uznemirena na ceremoniji dodele Zlatnih globusa 1993, kada je njeno ime bilo među nominovanima. Kako je rekla – kolege glumci su joj se smejali.

„Bilo je strašno. Bila sam tako ponižena. Da li neko ima pojma koliko je bilo teško igrati tu ulogu? Kako je mučno, kako zastrašujuće snimati taj film koji je rušio sve granice i protiv kojeg su svi protestovali? I sav taj pritisak... Bila sam na audiciji za ulogu devet meseci. Sa još 13 glumica. I onda mi se smeju. Jedino što sam želela u tim trenucima bilo je da se sakrijem u neku rupu, da me nema“, ispričala je glumačka zvezda.

недеља, 19. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара