Novi album Danice Krstić

Posle duže diskografske pauze Danica Krstić ima novi projekat, digitalni singl za PGP RTS „Devojka je zelen bor sadila“, kojim najavljuje novi studijski album.

Moćni vokal Danice Krstić je prepoznatljiv i budi emocije, a nesvakidašnji muzički izbor daje nadu da će srpska tradicionalna muzika imati predstavnike i u godinama koje dolaze. Zvezda etno muzike mlada po godinama, skoro dve decenije traje na muzičkoj sceni.

Novi singl, Devojka je zelen bor sadila, najavljuje novi album u izdanju PGP RTS-a.

„Dejan Aksić je zapravo osoba sa kojom sam i otpočela ovaj ceo projekat. Zapravo, RTS nas je spojio. On je isto kolega, s tim što je on iz PGP-a, a ja sam u Radio Beogradu, a naši smo se na televiziji. I tako smo se zaljubili muzički jedno u drugo i posle dosta godina razmišljanja na koji način bi moj vokal i to čime ja želim da se bavim, na koji način bismo to spakovali, za objavljivanje taj materijal koji bismo izložili publici, shvatili smo napokon šta je to i uskoro će publika moći i da čuje taj novi singl pod nazivom Devojka je zelen bor sadila“, objašnjava gošća Jutarnjeg programa.

Krstićeva dodaje i da je spot sniman na prostoru Kosova i Metohije, ali napominje da se ova varijanta poznate pesme koju je ona otpevala ne čuje tako često.

„Zapravo, našla sam samo jedan snimak te verzije. Tako da, nadam se da će to publici da se svidi, jer smatram da je dovoljno moderno, a sa druge strane, neguje i predstavlja sve ono što smo mi kao narod.“

Dejan Aksić je ujedno i šef Daničinog benda, a za Novu godinu po julijanskom kalendaru će održati veliki koncert u Banjaluci, pored hrama Hrista Spasitelja.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара