Читај ми!

Keba priprema knjigu: Svaki moj nastup za mene je kao solistički koncert

Dragan Kojić Keba muzičku karijeru je počeo još 1987. godine. Nedavno je izašao spot za njegovu novu pesmu „Nije zora kada svane“.

„Za pesmu Nije zora kada svane, tekst je napisala Miomira Dragičević, a muziku Dejan Pejović. Aranžman smo radili zajedno, Nenad Konstantinov, Dejan Pejović i ja. I to je jedna pesma o kojoj ne treba ništa pričati, samo treba da je čujete i sve će vam biti jasno”, kaže Dragan Kojić.

„Moja misija je da pevam, da komponujem, da pišem, i hvala bogu, da odsviram ako treba. I nikada mi ne nedostaje volje, želje i entuzijazma. I dan-danas i uvek će me držati, kao što od prvog dana, otkako sam saznao za nekakvu notu i uopšte da imam to u sebi”, rekao je Keba za RTS.

Pevač kaže da među publikom koja uživa u njegovim pesama ima i onih koji ne znaju da je upravo on autor većine njih.

„Ja nisam pričao o tome, vrlo retko… Smatrao sam da je dovoljno, eto to što publika voli moje pesme i interpretaciju. Uglavnom kažem, nikada se nisam bavio istraživanjima i nekim procentima – svaki moj nastup za mene je solistički koncert. Da li je to Sava centar, da li je to Arena, da li je to stadion, da li je privatna proslava…”, ističe Kojić.

Dodaje da je, kada je reč o njegovim pesmama, 80 odsto njegovih tekstova. Lično je, kaže, napisao i muziku za polovinu svojih numera.

„Nekad kao klinac u osnovnoj školi, u srednjoj, pisao sam poeziju, čak i prozu. Ostvariću ja to jednog dana, da izađe ta knjiga, neka moja skromna zbirka dela – pesme koje sam ja napisao i otpevao. A ima ih još dosta koje još nisam pretočio u muziku”, kaže Keba.

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара