Читај ми!

Bunt rok festival 2023 – dvadeset novih domaćih bendova i autora u trci za pobedu

Sedmo izdanje Bunt rok festivala – svojevrsne nacionalne muzičke platforme za afirmaciju novih autora i bendova i osvežavanje domaće rok scene, biće održan 1. 2. i 3. juna (RTS 2 i RTS Planeta, od 22 časa svake večeri).

Dvadeset muzičkih sastava i autora iz cele Srbije, nadmetaće se za pobedu i ostale vredne nagrade festivala.

U prvom polufinalu 7. Bunt rok festivala RTS-a (1. jun, RTS 2 i RTS Planeta u 22.00) će se predstaviti :„Razvigor“, „Deformitet“, „Rihter“, Milan Kosanović, „Sara Džesika Panker“, „Bagremov med“, „Kontra štim“, Katerina, „Promonael“ i „Majmunsko ostrvo“.

U drugom polufinalu, 2. juna (RTS 2 i RTS Planeta u 22.00) nastupiće takmičari: „Sin Sikas“, „Fejd aut“, „Fjordovi“, „Monah“, „Noiz gejt“, „Sirko i Ljube“, „Stonhendž“, „Grizete“, „Uroš i Nejaki“ i „Dženerejšen Z“.

Finale Bunt rok festivala 2023 je u subotu uveče, 3. juna (RTS 2 i RTS Planeta, u 22.00)

Članovi žirija 7. Bunt rok festivala su: Maja Cvetković ("E play"), Ivan Fece Firči, Milena Milutinović (bend „Repetitor"), Miloš Ignjatović ("Kon konferencija") i Milovan Bošković („Zemlja gruva").

„Sve je spremno, tim RTS- a je spreman, stručni žiri festivala, učesnici revijalnog programa takođe a verujem da i naši takmičari jedva čekaju da stanu pod reflektore RTS-ovog studija u Košutnjaku i da vam se predstave…većini će to biti i prvi televizijski nastup. Bunt rok festival je nastao (2015.) iz emisije Bunt- najdugovečnije televizijske rok emisije u regionu, koja postoji evo u kontinuitetu već 20 godina. I zanimljivo je što su neki od naših ovogodišnjih takmičara mlađi od emisije Bunt

Dolaze iz cele Srbije, ima ih ukupno 20, i muzički pravci koji ih karakterišu su veoma raznovrsni. Nadam se da je publika već čula pesme, to je jedna od novina ove godine- audio snimke svih takmičarskih numera smo, mesec dana pre festvala- objavili na zvaničnom Jutjub kanalu “RTS Bunt rok festival”, rekla je autorka projekta Bunt rok festival, Branka Glavonjić, na konferenciji za medije u PGP prodanvici RTS Kluba u Svetogorskoj.

Sve takmičarske pesme predstojećeg, 7. Bunt rok festivala pogledajte na ovom linku.

U svakom od polufinala predstaviće se po 10 bendova/autora. U finalu 7. Bunt rok festivala će se za titulu pobednika i nagrade nadmetati ukupno deset učesnika - po pet finalista iz prvog i drugog polufinala.

Kompetentan stručni žiri je jedno od važnih obeležja Bunt rok festivala, tako će naravno biti i ovog puta. Takođe po tradiciji- troje prvoplasiranih će od RTS-a dobiti i novčane nagrade, a zahvaljujući prijateljima festivala biće dodeljeno još vrednih nagrada.

„Mnogi od ovogodišnjih učesnika takmičarskog programa festivala će prvi put nastupiti u TV studiju i na televiziji, nekima će nastup na Bunt rok festivalu biti i prvi profesionalni nastup. Prilikom odabira takmičara vrednovali smo u ideju, originalnost, muzički izraz, tekst i naravno, izvođačko umeće.

Prednost smo dali mlađim bendovima i autorima, jer svrha našeg festivala i jeste da se u prvi plan stavi autorstvo novih generacija. Mi smo tu da im damo tu prvu šansu, taj početni zamajac, da na Bunt rok festivalu dobiju ohrabrenje i konkretnu potvrdu da je to što stvaraju vredno pažnje i da treba da nastave. Sa druge strane, ovim festivalom pokazujemo da novi, sveži rok muzičari itekako postoje u Srbiji i da ih ima, te nudimo priliku širokom auditorijumu da za njih saznaju i poklone im pažnju", dodala je Branka Glavonjić.

Ko su pobednici Bunt rok festivala 2015-2021, pogledajte na linku ovde.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво