Читај ми!

Sestre Gobović i novi album za PGP-RTS: „Lepota je u tradiciji"

Na Jutjub kanalu PGP RTS-a objavljen je video-spot za pesmu „1389" sestara Gobović. Ovim singlom i spotom najavljuju objavljivanje studijskog albuma u decembru.

Sestre Gobović posvećene su negovanju izvorne muzičke tradicije Balkana, iako su obe diplomirane pravnice.

Pesmu 1389 za nas je iskomponovao Vlada Panović, šef Narodnog orkestra RTS-a. Radio je i muziku, tekst i aranžman. Jako smo srećne i ponosne što smo i ekranizovale ovu pesmu. Snimale smo na Kosovu. Sama pesma govori o Kosovskom boju, o našim precima, svetinjama, Visokim Dečanima", rekla je u Jutarnjem programu Marija Gobović.

Dodaje da su uložile ogroman trud, energiju i emociju radeći na ovoj pesmi.

Sestre vode Dečji hor „Slavujčići", pri Hramu Svetog Save, a dugogodišnje iskustvo i ljubav prema izvornoj muzici prenose i na mališane u dijaspori.

Pesma koju izvode pod imenom Srbija, ove godine u Vrnjačkoj Banji, na manifestaciji „Srbija više od lepote" proglašena je za najlepšu pesmu o Srbiji.

Očekuje se izlazak albuma koji će uskoro objaviti PGP RTS.

Spot za pesmu 1389 snimale su na više lokacija - u Kosovskoj Mitrovici, kod spomenika knezu Lazaru, na tvrđavi Zvečan, u manastiru Visoki Dečani, na Kalemegdanu i u mestu Mrsać kod Kraljeva, gde su snimljeni kadrovi sa vitezovima.

„U spotu učestvuje i KUD ‘Kosovski božuri‘ iz Kosovske Mitrovice, KUD ‘Folklor je više od igre‘, kao i đaci našeg dečjeg hora ‘Slavujčićikoji nas dve vodimo pri Hramu Svetog Save", dodala je Marina.

Ističe da je ponosna na to što je pesma Srbija - čiji je autor muzike i teksta, uz aranžman Saše Miloševića, proglašena za najlepšu pesmu posvećenu Srbiji i da ona predstavlja spoj vere i tradicije - za šta se dve pevačice godinama zalažu.

Producent celog albuma pod nazivom Lepota je u tradiciji je Vlada Panović. Članovi Fondacije "Nikola Tesla" u Filadelfiji čuli su pesmu 1389 i za taj rad obezbedili Mariji i Marini specijalnu nagradu.   

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво