Читај ми!

Novo „Srce" u čast Milana Mladenovića

Muzička škola „Stanković” vraća osmeh na lice u toku pandemije – najnoviji video spot, koji dolazi iz majstorske klase profesorke Milice Tegeltije, jeste onaj za pesmu „Srce” benda „Ekatarina Velika", a sve u čast rođendana jednog od najznačajnijih autora i muzičara jugoslovenske i srpske rok scene.

Na današnji dan, 21. septembra 1958. rođen je Milan Mladenović, najpoznatiji kao pevač i gitarista sastava „Šarlo Akrobata" i „Ekatarina Velika". 

Iako nas je prerano napustio 1994, ostavio je iza sebe pregršt fantastičnih pesama, koje svojom jedinstvenom emocijom, poezijom i zvukom, snažno dotiču i današnje najmlađe muzičke generacije.

Nakon što su nas prethodno već oduševili svojom obradom pesme Ona to zna Vlade Divljana i grupe „Idoli" tokom karantinskih dana u mesecu maju ove godine, evo sada još jednog briljantnog rezultata iz Muzičke škole „Stanković", koja je i u okviru veoma složenih okolnosti aktuelnog odvijanja muzičke nastave, pronašla kreativan put da svoje učenike šestog razreda ohrabri i podstakne u prevazilaženju svih prepreka za iskazivanje sopstvenog talenta i ljubavi prema kvalitetnoj muzici.

U video spotu za pesmu Srce Milana Mladenovića tako pevaju učenici Marko Kovačević, Jana Ćosić, Milica Pavlović, Lana Šojić, Jovana Radovanović i Vera Radulović, za klavijaturama je Iva Ursulov, flautu svira Teodora Milosavljević, violončelo Boris Milošević, ukulele Lav Bogićević, daire Marko Kovačević, štapiće Katarina Crnobrnja, a za bubnjem se našao Dušan Đorđević.

Ovu pesmu je za izvođenje aranžirala profesorka Milica Tegeltija, a video montaža pripada Milošu Jovanoviću.

Obrada pesma Srce najsvežiji je u nizu načina na koji Muzička škola „Stanković" uspeva da obrazovanje i nasleđe poveže u izuzetno umetničko postignuće, i to od suštinskog značaja za našu sredinu.

Tako „Stanković" stalno iznova nadahnjuje i motiviše sve dobre ljude da otvore svoja srca i osete kako sjajna muzika iz naše zaostavštine svakodnevno čini život boljim i istinski radosnim.

субота, 27. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво