Читај ми!

„Reci da" u Galeriji Kuće legata

U Galeriji Kuće legata - otvorena je izložba slika i skulptura „Reci da“ umetnika Ivane Živić i Petra Hranuelija. Postavka povezuje prikazivanje ljudskih bića, ali kroz prizmu - dva različita pola.

Prva zajednička postavka dvoje umetnika, kolega i partnera, proizvod je uzajamne inspiracije i uspostavljanja balansa i harmonije u mišljenju i pogledu na svet. Na slikama Ivane Živić primetan je kontinuitet u radu, od dela velikih formata do najnovijih radova izraženog kolorita, na kojima ostaje verna figuraciji u klasičnom smislu likovnog izraza.

 „Kroz tu boju ja izražavam jedan hedonistički stav pre svega prema životu i svetu i sama izložba i naziv Reci da ima značenje tog nekog pozitivnog. Cilj je bio da malo preispitamo te neke šablone po kojima naše društvo funkcioniše i da malo uzburkamo našu sredinu”, rekla je Ivana Živić.

Heroinama Ivane Živić, koje plutaju u bajkovitim, vodenim enterijerima, naizgled je suprotstavljena skulptura Petra Hraunelija i obrada istog motiva ali kroz „muški" pogled na svet.

„Filozofije nema, tu je samo igra jer smatram da svaki umetnik ako se igra na iskren način da će se dobro igrati i da će ispasti to što ispadne. Ovde prvi put izlažem u Srbiji oniks, poludragi kamen iz Grčke, izlažem staklo zeleno, tri od zelenog stakla, tri od oniksa, a ostalo je mramor iz Prilepa”, kaže Petar Hranueli.

 Petar Hranueli svojim skulpturama udahnjuje elemente života, one se kreću, prate ritam muzike, talasa ili vetra. Suptilan pokret, ljubav i senzualnost, uočava se u radovima oba umetnika.

петак, 08. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара