Читај ми!

Izložba Vladimira Lalića „Granice trošnosti“ u Galeriji „Novembar“

Posle prošlogodišnje velike samostalne izložbe u Muzeju grada Beograda, međunarodno priznati umetnik, Vladimir Lalić, predstavio se beogradskoj publici novom postavkom u Galeriji „Novembar“.

U osnovi je crtež, obavezna dramatična kompozicija i uvek novi materijali koji daju utisak treće dimanzije i igru prelamanja senki. Novi segmenti u stvaralaštvu Vladimira Lalića su zvučno-vizuelne instalacije, video-radovi, objekti sa led rasvetom.

„Preispituje gde je početak, gde je naš kraj. Šta je uopšte ta trošnost. Šta je trošnost materijala. Ovde neki radovi i deluju kao fosili, ne u plemenitim materijalima kao što su kamen ili zemlja, već u pleksiglasu koji deluje atraktivno na prvi pogled, ali svakako biva ta plastika u kojoj se mi svakodnevno davimo sve više i više“, napominje likovni umetnik.

Lalićev iskorak u stvaralaštvu ne iznenađuje. Između oblika, linija, boja, forme, analogne animacije, koja nam se čini poznata, provlači se nit koja povezuje sve prethodne opuse i podseća na nesvakidašnji rukopis i poetiku.

„U ovoj digitalizaciji trenutno u umetnosti i našeg života očigledno sam imao tu potrebu da napravim animaciju, ali sada bez digitalnog, to jest analogne animacije. Na način kako se pale nikad se ne ponovi ista situacija koja daje taj utisak beskonačnosti i povezana je sa mojom muzikom koja je komponovana upravo za ovu postavku“, dodaje Lalić.

Likovna publika Pariza, Njujorka, Singapura, Trsta kao i regiona, često je u prilici da prati Lalićevo stvaralaštvo. „Granice trošnosti“ mnogi će videti do kraja godine. Od oktobra Vladimir Lalić će pohađati postdiplomske studije na Gold Smit Univerzitetu u Londonu.

понедељак, 11. децембар 2023.
2° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу