Читај ми!

Premijer najavljuje izgradnju koncertne dvorane

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je probi Beogradske filharmonije pod rukovodstvom Zubina Mehte uoči gala koncerta i najavio izgradnju velike koncertne dvorane u Beogradu.

Aleksandar Vučić je preneo novinarima utiske posle susreta sa jednim od najvećih umetnika današnjice, koji je 47 godina bio na čelu Izraelske filharmonije, a 13 godina predvodio Njujoršku filahrmoniju, rekavši da mu je Mehta učinio izuzetnu čast današnjim susretom, javlja Tanjug.

"Mogu da uživam u Malerovoj simfoniji ili Morcartovoj poslednjoj, ali malo znam o muzici. I znam ono što je i Mehta rekao danas, da je Beogradu potrebna koncertna hala", rekao je Vučić.

Premijer je objasnio da će po završetku rekonstrukcije u nekim delovima i izgradnje Muzeja savremene umetnosti i Narodnog muzeja, posle godina neodgovornosti, krenuti izgradnja i koncertne dvorane.

Vučić je izrazio nadu da to neće koštati više od 50 miliona evra, i skrenuo pažžnju ministru Ivanu Tasovcu da se stara da ta cena ne raste kao što je uobičajeno tokom realizacije sličnih projekata.

"Napravićemo jednu od najboljih koncertnih dvorana u regionu koja će imati 1.500 mesta sa najboljim zvukom. Uzećemo najkvalitetnije firme iz sveta, od kojih je Mehta i preporučio nekoliko", dodao je Vučić.

Premijer je izrazio uverenje da će Beograđani i svi ostali ljubitelji muzike, ne samo iz Srbije, moći da uživaju u drugačijem i boljem zvuku, a i naša Filharmonija moći da postiže još veće uspehe.

Vučić je preneo da je Mehta ocenio da Beogradska filharmonija danas zvuči bolje nego nego posle 2000, kada je "osim nečije političke radosti, malo toga moglo da čuje u zvuku ili muzici".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара