Posle serija „Meso", „Kosti“ i „Koža“, u pripremi je nova trilogija – „Jeretičke priče“

Prve dve epizode serije „Koža“ na Prvom programu RTS-a, pratilo je više od milion gledalaca u Srbiji. Treći deo čuvene banjalučke trilogije, po scenariju Nikole Kolje Pejakovića, u režiji Saše Hajdukovića, ispunio je očekivanja publike. Kreativna saradnja sa istim timom se nastavlja. U pripremi je nova trilogija - „Jeretičke priče“.

„Mislio sam da ne može bolje od serije Kosti, ali Koža je zakucala već u prvoj epizodi. Bravo ljudi! Kakva priča, kakva serija“ – neki su od komentara gledalaca posle prve dve epizode. Od grča u stomaku, preko neodoljivog humora, do upečatljivih uloga: onih ćutećih, gde nijedan sekund nije suvišan i dijaloga u kojima viškova nema.

Zbog kvaliteta – nova saradnja RTS-a i „Bosonoge“, odnosno sa autorskim timom Pejaković, Hajduković i to na novoj trilogiji od po šest epizoda pod nazivom Jeretičke priče.

Glavni junak je Branko Ćopić: u prvoj sezoni pisac naše mladosti, u drugoj policajac Branko Ćopić, a u trećoj je Branko Ćopić novinar.

Scenarista Nikola Kolja Pejaković idejno kreće od sudbine pisca koji je sa Jeretičkom pričom 1950. pokušao da ukaže na probleme mladog društva, a dočekan je na nož.

„One govore o odnosu društva prema pojedincu u smislu da čovek i kada želi dobro i kada želi samo da živi, ništa drugo, da živi od svog rada, pošteno, da kaže ono što misli i oseća i da pomogne ako negde može, to društvu često nije dovoljno“, rekao je scenarista i glumac Nikola Kolja Pejaković.

Banjalučka trilogija je podigla kvalitet regionalne serijske produkcije.

„Ja se sada više radujem tome što nastavljamo tu saradnju kroz Jeretičke priče. Kada vidite, recimo, kako izgleda taj razgovor Branka Ćopića i tog čoveka koji ovde živi u nekoj šumetini, sklonjen od sveta, pobegao od sveta, to je nestvaran razgovor. To Kolja ume da napiše, to on ume da oseti i to je potpuno drugi svet u odnosu na sve ono što je do sada uradio“, rekao je Dragan Bujošević, generalni direktor RTS-a.

Krajišku dušu Kolja Pejaković odlično razume. Na pitanje da li će glumiti Branka Ćopića, odgovora da hoće ako to bude najbolje rešenje. Dok ne uđe u Brankovu kožu, ona Slobodanova mu je baš po meri.

уторак, 21. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара