Saša Hajduković: Za mene je serija „Koža“ najzrelija i najuzbudljivija

Radio-televizija Srbije, posle izuzetnog uspeha serija „Meso“ i „Kosti“, predstavlja publici treći deo ove čuvene banjalučke trilogije pod nazivom „Koža“. Od ovog vikenda, desetodelna saga biće prikazivana premijerno subotom i nedeljom od 20.05 na Prvom programu RTS-a.

Serija Koža, kao i prethodne dve serije, nastala je po scenariju Nikole Pejakovića, koji tumači i naslovnu ulogu, a režiser je Saša Hajduković koji se iz Banjaluke uključio u Beogradsku hroniku.

Hajduković kaže da je poslednji nastavak „banjalučke trilogije“ delimično zasnovan na autobiografskom, ali da se na kraju pretvorilo u fiktivno.

„Prosto prođe toliko filtera i toliko mišljenja da je nekako zasnovano na autobiografskom, ali dobrim delom je fikcija“, napominje reditelj.

Dodaje da je simanje predstavljalo veliki izazov. Snimali su u Roterdamu, Beogradu, Banjaluci…, a svaki dan je donosio novi izazov. Ako nije bilo produkcijskih problema, onda je bio neki dramski izazov u sceni.

Smatra da svaki od ova tri serijala ima neku svoju draž, ali je, po njegovom mišljenju, Koža najzrelija i najuzbudljivija.

„Nekako smo, čini mi se, sazreli kao ekipa. Mislim da je priča imala određenu dubinu. Mislim da su i produkcijski uslovi bili bolji. Mislim da smo i mi bili spremni i da smo bili nekako bolji. Da smo porasli i da se to vidi. Ali opet, to je samo moje mišljenje. Gledaoci će dati svoje“, kaže reditelj Saša Hajduković, na kraju uključenja u Beogradsku hroniku

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара