Читај ми!

Dominacija „Openhajmera“ i serije „Naslednici“ na dodeli Zlatnog globusa, debakl ostvarenja „Barbi“

Na dodeli 81. Zlatnog globusa u Los Anđelesu najviše nagrada pripalo je filmu „Openhajmer" reditelja Kristofera Nolana, koji je od osam nominacija poneo pet nagrada, uključujući i Zlatni globus za najbolji film. Film „Jadna stvorenja" u režiji Jorgosa Lantimosa proglašen je najboljim mjuziklom–komedijom. Ostvarenje „Barbi“, koje je imalo čak 10 nominacija, dobilo je dve nagrade. Veliki pobednik među serijama su „Naslednici“.

Aposlutni pobednik ovogodišnje dodele Zlatnog globusa je ostvarenje Openhajmer koji je dobio nagrade u kategorijama: za najbolji film, režiju, najboljeg glumca, najbolju sporednu mušku ulogu i najbolji originalni scenario.

Nagrada za najbolju glumicu u kategoriji drame otišla je u ruke Lili Gladstoun za ulogu u filmu Ubistva pod cvetnim mesecom reditelja Martina Skorsezea, dok je za najboljeg glumca u istoj kategoriji proglašen Kilijan Marfi za ulogu u filmu Openhajmer.

Najbolji glumac u kategoriji mjuzikl–komedija je Pol Džijamati za ulogu u filmu The Holdovers, dok je najbolja glumica u istoj kategoriji Ema Stoun za ulogu u ostvarenju Jadna stvorenja.

Najbolji sporedni glumac je Robert Dauni Džunior za ulogu u filmu Openhajmer, dok je nagrada za najbolju sporednu glumicu otišla u ruke Davajn Džoj Randolf za ulogu u ostvarenju The Holdovers.

Serija Naslednici osvojila je najviše nagrada kada je reč o TV formatima. Dobitnici su Zlatnog globusa za najbolju dramsku seriju, najbolji glumac Kiran Kalkin i najbolja glumica Sara Snuk proglašeni su upravo iz te serije, kao i najbolja sporedna muška uloga koja je otišla u ruke Metjua Makfadjena.

Serija Medved proglašena je za najbolju TV komediju. Najbolji glumac u toj kategoriji je Džeremi Alen Vajt, a najbolja glumica Ajo Edebiri – oboje za uloge u seriji Medved. 

Iako je na listi nominacija vodio globalni fenomen „Barbi“ sa čak 10 nominacija, dobio je svega dve nagrade i to za najbolju originalnu pesmu i za film koji je osvario najveću zaradu u bioskopima.

Nagradu za najbolji scenario dobili su Džastin Trit i Artur Harari za Anatomiju padaa taj film je proglašen i za najbolji film van engleskog govornog područja.

Najbolji animirani film je Dečak i čaplja.

Ove godine prvi put je dodeljena nagrada u kategoriji stendap komedija, a nagrada je pripala Rikiju Žerveu.

Glavna i odgovorna urednica Zabavnog programa RTS-a, Sandra Perović, bila je jedan od glasača za dodelu nagrade „Zlatni globus“.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара