Читај ми!

Сандра Перовић учествује у гласању за доделу "Златног глобуса"

Удружење страних новинара акредитованих у Холивуду одабрало је филмску критичарку, телевизијску ауторку и уредницу Радио Телевизије Србије Сандру Перовић за новог гласача за доделу престижне награде "Златни глобус" која се додељује за филм и телевизијски програм како у Америци, тако и широм света.

После Оскара, "Златни глобус" је друга најзначајнија америчка филмска награда, а често је и главни индикатор за фаворите за доделу награде Америчке филмске академије.

Основана је 1943. године, а прва награда додељена је у јануару 1944. године у Лос Анђелесу. Од прошле године, гласачко тело које има око 200 чланова, проширено је и на стручњаке из целог света.

"Указана ми је велика част као професионалцу и телевизијском аутору из Србије који деценијама посвећено прати филмску уметност и има више од 500 екслузивних интервјуа са највећим ствараоцима из целог света. Након учешћа у  међународним жиријима критике на Kанском, Венецијанском и Берлинском филмском фестивалу ово је својеврсна холивудска надградња - признање које ће обојити моју досадашњу каријеру и бити стимуланс у даљем раду. Ово је и признање за нашу земљу", каже Сандра Перовић. 

Сандра Перовић је телевизијски аутор специјализованих емисија о филму "Велика илузија",  "Хронике ФЕСТ-а", Фестивала ауторског филма, документарног и краткометражног филма.

Извештач је и аутор филмских садржаја у Дневнику и у Kултурном дневнику Радио Телевизије Србије. Промовише домаће филмове и ауторе који су најбољи репрезенти српске културе у свету.

Урадила је интервјуе са оскаровцима, глумачким звездама и еминентним редитељима попут- Оливера Стоуна, Kлода Шаброла, браће Тавијани, Kена Лоуча, Дејвида Линча, Мајкла Kејна, Ентонија Хопкинса,Расела Kроуа, Џуди Денч, Леонарда Ди Kаприја, Шона Kонерија, Николаса Kејџа, Мета Дејмона, Џејмса Франка, Рејфа Фајнса, Шерон Стоун, Kлајва Овена, Тилде Свинтон, Џулијен Мур, Пирса Броснана, Стива Мартина, Бруса Вилиса, Жана Реноа, Данијела Kрејга, Kристин Скот Томас,Пенелопе Kруз, Натали Портман, Џеремија Ајронса, Пола Верховена, Анђелине Џоли, Џефа Бриџиса, Хале Бери, Антонија Бандераса, Бенисија Дел Тора, Жулијет Бинош, Харвија Kајтела, Kолин Фарела, Изабел Ипер, Kатрин Денев, Александра Сокурова Никите Михалкова, Андреја Kончаловског, Анџеја Вајде и многих других.

среда, 29. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије