Pržio pomfrit tri i po dana

I to postoji! Belgijanac iz sela Kastel postavio je novi svetski rekord u dužini neprekidnog prženja pomfrita - 83 sata. Za to vreme je potrošio tonu i po krompira.

Kris Feršueren (53), vlasnik pržionice u Belgiji, oborio je svetski rekord u prženju pomfrita - on je to radio 83 sata neprekidno, bez spavanja i tako stari rekord popravio za čak 11 sati.

Feršueren je pomfrit, inače belgijsko nacionalno jelo na koje su ponosni, počeo da prži u petak ujutru u svojoj pržionici u selu Kastel, tridesetak kilometara severozapadno od Brisela, i nije se zaustavio do ponedeljka uveče.

Prema propozicijama, imao je pravo na pet minuta pauze svakog sata, ali ih je on štedeo, pa spojio.

„Nisam spavao, ali posle 20 sati, uzeo sam 100 minuta pauze da uradim po neku vežbu, da se istuširam i opustim", ispričao je rekorder belgijskoj agenciji Belga. To mu je bio i jedini odmor.

Ispržio je ukupno 1.500 kilograma krompira, koji su prodavani po jedan evro za fišek, međutim nije uspeo da obori rekord od 1.500 prodatih kesica.

„Prsti su mi sprženi, noge mi otpadaju, zglobovi me rasturaju, ali bez obzira na sve ja idem da slavim", izjavio je na kraju.

Strast prema prženju krompirića i želja da mu se ime nađe u Ginisovoj knjizi rekorda nisu bili jedini razlozi za ovaj prenaporan korak - zaradu je namenio jednoj dečjoj bolnici.

Prethodni rekord datira iz 1987, a postavio ga je Britanac koji je 72 sata pržio krompir.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. јул 2025.
33° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом