Читај ми!

Gorgonzola, menta, pistaći... sastojci najboljih tiramisua na svetskom takmičenju u Italiji

Finale "Tiramisu World Cup" održava se svake godine, ali je ovogodišnje takmičenje u Trevizu oborilo sve rekorde.

Na takmičenju se biraju dva tiramisua: tradicionalni i kreativni, a od 600 učesnika iz celog sveta koji nisu profesionalni kuvari, ove godine prvo mesto je osvojio Đuzepe Salvador, preduzetnik iz Venecije, nakon što je šest godina bezuspešno pokušavao da pobedi.

Njegov tiramisu je proglašen za najbolji tradicionalni recept, dok je Marina Soma, studentkinja iz Novare, najmlađa takmičarka od samo 18 godina, osvojila prvo mesto za kreativni tiramisu u stilu sicilijanskog kanola, sa korom od narandže i pistaćima.

Drugo mesto, kao i Premiju italijanske kuhinje, osvojila je Silvija Vijan za tiramisu sa sirupom od mente, pistaćima i „after eight” čokoladicom, a treće mesto je pripalo Frančeski Gajoto za tiramisu od gorgonzole, oraha i smokava.

Tradicionalni italijanski kolač, omiljen u celom svetu nastao je upravo u Trevizu sedamdesetih godina iz kuhinje Ade Kampeol i šefa Roberta Loli Lingvanota kao evolucija tradicionalnog "sbatudin".

Već sada je moguće prijavljivanje za takmičenje naredne godine preko sajta tiramisuworldcup.com.

недеља, 27. април 2025.
14° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом