недеља, 11.11.2018, 11:20 -> 11:21
Извор: РТС
Kolači iz rerne dramaturškinje
Oni koji rade u reklamnoj industriji vrlo dobro znaju kako da prodaju proizvod. Ali šta se dešava kada odluče da ga sami i naprave. Da li i tada mogu da budu podjednako uspešni?
Dok je studirala dramaturgiju nije mogla ni da nasluti da će joj radno mesto biti poslastičarnica. Posle deset godina rada u reklamnoj inustriji odlučila je da varjaču uzme u ruke i počne da pravi ono što najviše voli – kolače.
„Mnogo sam srećnija i mnogo bolje raspolažem svojim vremenom. Ono što me sada najviše raduje i što traje već neko vreme je to kada vidim da sam instant usrećila ljude. Taj osećaj da sam napravila nešto što je nekoga usrećilo, to nisam imala priliku ranije da doživljavam“, kaže Senka Pajić.
Kada je iz advertajzinga prešla u ovaj slatki posao Senka nije sa sobom ponela recepte za kolače, ali jeste recept za to kako da svoje proizvode predstavi na tržištu.
„To su bile neke stvari za koje ja znam da su važne; to je ambalaža, ton komunikacije. Mi, na primer, na svakoj nalepnici imamo – 'Hvala lepo, prijatno'. Te stvari koje su prilično važne, ljudi ih često zaborave ako nemaju iskustvo“, objašnjava Senka.
Njeni recepti, kaže, nisu komplikovani, jer je akcenat na sastojcima, a ne na dekoraciji. Isključivo pravi američke kolače, koji su joj i omiljeni. Pite sa borovnicom, bundevom, braunije, keksiće.
„Tajna je gomila putera, pravog domaćeg i gomila voća, svežeg ili smrznutog“, ukratko otkriva sastojke dobrog kolača.
Uloženi novac u posao još se nije vratio. Za dve godine, koliko radi, kaže dešavalo se da u pojedinim mesecima prihodi budu manji. Ipak, to ne znači da planira da odustane, jer je to dodatno inspiriše u osmišljavanju novih kolača. Tako za svako godišnje doba napravi po jedan novi. Ovaj sa bundevom je za jesenje dane.
„Ja mislim da ne sme da se degradira kvalitet i mislim da moramo da imamo dobre kolače i da ljudi budu ljubazni, što isto jako važno da taj ko je ljubazan i prijatan proda taj kolač na kraju“, tvrdi dramaturškinja u svetu kolača.
Za sve one koji bi želeli da im kolači ne budu samo uživanje već i posao kao Senki, ima savet.
„Mogla bih da im savetujem da nije lako da će im ruke biti suve zato što će stalno prati sudove i seckati kolače, da će se mnogo više nervirati oko nekih stvari oko kojih se ranije nisu i da će imati probleme za koje nisu znali da postoje. Ali ako imaju tu čvrstu želju da probaju – da“, odvažna je Senka.
Ipak, kaže, pre nego što se odlučite kakave slatkiše ćete da pravite, obavezno proverite da li tako nešto već postoji i po čemu biste mogli vi da se razlikujete. Jer upravo od originalnosti zavisi koliko će se kolača pojesti.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар